Waarschijnlijk veel Nokia reclame in het najaar

Bereid je er maar vast op voor: in het najaar zul je overal waar je kijkt Nokia zien. Langs de weg, in bushokjes, op tv, de reclame in de bioscoop, op de bus, op het internet en terwijl je Angry Birds aan het spelen bent op je iOS of Android toestel.

Microsoft en Nokia hebben elkaar de hand uitgereiktNokia is namelijk bezig met het opzetten van een megacampagne voor de launch van hun eerste Windows Phone 7 toestel. Het bedrag dat beschikbaar is voor de marketing van hun eerste WP7 toestel bedraagt maar liefst 90 miljoen euro. Dat budget zal worden verspreid over 6 maanden en is bedoeld voor alle landen waar Nokia’s eerste Windows Phone 7 toestel uit gaat komen.

Het is overigens niet geheel onverwacht dat Nokia hoog in gaat zetten op hun eerste WP7 toestel. Het gaat namelijk niet erg goed met de Finse telecom gigant en ze lijken het keer op keer af te leggen tegen de concurrentie. Ze hebben dus een flinke duw in de juiste richting nodig willen ze hun prominente marktpositie terugveroveren. Ze zijn in ieder geval de eerste met een toestel dat zal draaien op de Mango update van WP7. Overigens is de kans groot dat Mango en Nokia’s toestel ergens in oktober verschijnen. Oktober is namelijk de maand dat de campagne gestart wordt. Het worden dus spannende tijden voor zowel Microsoft als Nokia. Voor Microsoft omdat ze miljarden betaald hebben voor de deal met Nokia, en voor Nokia om weer aan de top te komen.

Microsoft zelf heeft overigens plannen om in 2012 tenminste één budgettoestel met daarop WP7 uit te brengen. Ze willen de prijs onder de 100 dollar houden (prijs van het losse toestel), wat neerkomt op zo’n 70 euro. Een budgettoestel is een welkome toevoeging aangezien nieuwe toestellen vaak rond de 500 euro kosten (zonder abonnement). Dit geldt overigens niet alleen voor Microsoft maar ook voor toestellen die op Android draaien. Daar is wel al wat meer verschil in prijs te vinden, maar echte budgettoestellen zijn er nog niet.

Vanaf omstreeks oktober zul je dus overal waar je gaat en staat Nokia zien en horen. Het is nu nog maar de vraag of de reclame zal aanslaan zodat Nokia weer kan aanhaken.