HTC komt met 6 tot 8 toestellen in kwartaal 3 van 2011

HTC is al een tijdje bezig met het constant uitbrengen van nieuwe telefoons in een rap tempo. Nu heeft de Taiwanese fabrikant bekend gemaakt in kwartaal 3 van dit jaar met 6 tot 8 nieuwe toestellen te komen.

HTCHTC is goed bezig en de verkopen gaan erg goed. Dat succes willen ze nu uitbreiden met een reeks nieuwe toestellen. Het doel is om 13,5 miljoen verkopen te realiseren voor het vierde kwartaal van het jaar. De 6 tot 8 toestellen die klaargestoomd worden zullen mid- tot high-end smartphones worden en daarmee willen ze het doel van 13,5 miljoen verkopen halen. Vorige week berichtten we nog van mogelijke ‘lady’ phones. Dat ging alleen maar om geruchten maar misschien zien die ook tegen eind dit jaar het licht. Het is niet duidelijk of het voor de rest alleen om Android toestellen gaat of ook om Windows Phone toestellen, maar duidelijk is wel dat HTC grootse plannen heeft.

Er is echter ook nog wat slecht nieuws te melden over een van de HTC toestellen. De HTC Sensation zou namelijk last hebben van een slecht functionerend touchscreen. In het begin doet het touchscreen het prima, maar na enkele weken reageert het stukken minder op de input van je vingers. Vooral wanneer de telefoon even standby heeft gestaan en je middels de lockscreen een balkje naar beneden moet schuiven reageert de telefoon slecht. HTC heeft nog niet gereageerd op de problemen maar gebruikers hebben het vermoeden dat de problemen in de software zitten. Ook is er het probleem dat de telefoon zichzelf herstart wanneer de camera gebruikt wordt, wat nog meer wijst richting een softwarematig probleem. Eerder kwam de HTC Sensation al in het nieuws vanwege het ‘deathgrip’ probleem waardoor ontvangst weg zou vallen wanneer je de telefoon op een bepaalde manier vasthield. Het ergste is misschien nog wel dat de Sensation het vlaggenschip moet zijn van HTC maar flink geplaagd wordt door verschillende problemen. Zodra er meer nieuws en/of een oplossing beschikbaar is zullen we het hier plaatsen.

Touchscreen problemen HTC Sensation:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Bk1BlXZQDrU