iPhone 4 8GB versie en met iPhone 5 bellen over de hele wereld?

We hebben weer 2 nieuwe iPhone geruchten voor jullie. Een gerucht gaat over de goedkopere iPhone 4 variant en eentje over de iPhone 5.

Update 11 oktober: je kunt vanaf nu iPhone 4 8GB acties vergelijken

Apple-logoWe beginnen met de iPhone 4. We hebben al eerder melding gemaakt van de komst van een goedkopere iPhone 4 en nu zijn er weer nieuwe geruchten verschenen. Anonieme bronnen bij Reuters zeggen een aantal dingen te weten over het goedkopere model. Een onbekende Koreaanse fabrikant zou goedkopere onderdelen produceren en het toestel zou 8GB opslaggeheugen hebben. Ook krijgt de goedkopere iPhone 4 een groter touchscreen, betere antenne en een 8 megapixel camera. Eerdere geruchten spraken van het gebruik van plastic in plaats van glas, wat de kosten flink zou kunnen drukken. Meer details zijn er nog niet.

Dan de iPhone 5. Een tijdje terug hebben we een bericht geplaatst met daarin een hele hoop geruchten over de nieuwe telefoon van Apple en nu kunnen we daar weer een gerucht aan toevoegen. Een ontwikkelaar van populaire iOS apps zou Techcrunch benaderd hebben met opmerkelijke informatie. Hij zegt dat de iPhone 5 ondersteuning krijg voor zowel GSM als CDMA. Daarmee wordt de iPhone 5 in feite een ‘world phone’, wat betekent dat je hem over de gehele wereld kunt gebruiken. Telefoons hebben altijd ondersteuning voor een van de twee. Zo gebruiken we in Europa het GSM protocol, wat dus betekent dat je hier niet kan bellen met een Amerikaans toestel want die gebruiken het CDMA protocol. De iPhone 5 gaat het dus anders doen volgens het gerucht en dat kan een verademing zijn voor mensen die veel op en neer reizen tussen continenten.

Een apart gerucht dus over de iPhone 5 en als het waar is krijgt het toestel een unieke feature. Van de goedkopere iPhone 4 is nog niet veel bekend, maar het zou zomaar kunnen zijn dat Apple een bredere doelgroep wil aanspreken die normaal goedkopere toestellen kopen van bijvoorbeeld Samsung, HTC en Nokia. Eenzelfde trucje is vorig jaar ook uitgehaald met de iPhone 3GS, waarvan ineens een 8GB versie verscheen rond de lancering van de iPhone 4. De 3GS 16GB en 32GB verdwenen toen van de markt. Zal dit met de iPhone 4 16GB en 32GB ook gebeuren? We zullen het de komende tijd zien, want in september/oktober zouden beide toestellen uit moeten komen (als we de geruchten mogen geloven). Mocht je willen weten wanneer de eerste aanbiedingen van de iPhone 5 verschijnen, schrijf je dan in voor onze iPhone 5 alert.