Vanaf vanavond is iOS5 te downloaden!

Vandaag is een belangrijke dag voor veel iPod Touch, iPad en iPhone gebruikers want vanaf vandaag is iOS 5 te downloaden. iOS 5 is de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem.

iOS5iOS 5 zal vanavond, naar verwachting rond 7 uur, te downloaden zijn voor de iPod Touch, iPad en iPhone. Naast een aantal verbeteringen en waarschijnlijk wat foutjes die opgelost worden brengt iOS 5 ook enkele nieuwe features met zich mee. Een aantal van die nieuwe features zijn:

– Een notification dropdown menu met daarin alle alerts. Denk aan je agenda, email, berichten en reminder.
– iMessage, de directe concurrent van Whatsapp en Blackberry Messenger. Je kunt met iMessage gratis berichten sturen naar andere iOS5 gebruikers.
– Kiosk, waarmee je al je nieuwsabonnementen bij elkaar hebt in een mooi overzichtje.
– Herinneringen, waarmee je een takenlijst aan kunt maken met dingen die je absoluut niet mag vergeten.
– Twitter zit bij iOS 5 standaard in het besturingssysteem en je kunt dus direct aan de gang met het plaatsen van Tweets (mits je een Twitter account hebt natuurlijk).
– Safari is in iOS 5 nog meer verbeterd. Zo heb je bijvoorbeeld Safari Reader, waarmee alleen de tekst van een website wordt weergegeven.
– Je hebt geen computer meer nodig om je iPad, iPhone of iPod Touch te beheren. Alles gaat nu draadloos. Activatie, updates, configuratie, alles is nu te doen vanaf het apparaat zelf.
– iCloud is vanaf iOS 5 te gebruiken. Met iCloud kun je foto’s, filmpjes en nog veel meer automatisch opslaan via de iCloud service. Met de service worden bestanden opgeslagen op een server, waardoor je de bestanden vanaf elk Apple apparaat aan kan.

Naast die features zijn er nog véél meer features toegevoegd en vanavond kun ook jij ermee aan de slag. Wanneer de update beschikbaar is zullen wij dit bericht updaten.

Update 19:26 – De update naar iOS5 is vanaf nu te downloaden voor de iPhone 3G, 3GS en 4, de iPod Touch 3e en 4e generatie en de iPad 1 en 2. Veel plezier met de nieuwe features!