Grand Theft Auto III voor smartphones komt 15 december uit

We hebben het er al eerder over gehad en nu is er dan eindelijk een definitieve datum voor de mobiele versie van Grand Theft Auto III: vanaf 15 december kunnen iOS en Android gebruikers aan de slag met de niet zo spraakzame Claude!

GTA3Claude? Wie is Claude? Voor degene die GTA III niet kennen: Claude is de hoofdrolspeler, maar ondanks dat zegt hij in de gehele game helemaal niks. Geen woord! Beetje apart, maar dat maakt de game niet minder leuk.

GTA III zal aanvankelijk uitkomen op 21 smartphones en tablets. Voor iOS zijn het de volgende apparaten: iPad 1 en 2, iPhone 4 en 4S en de iPod Touch 4G. Voor Android zijn het de volgende apparaten: HTC Rezound, LG Optimus 2x, Motorola Atrix 4G, Motorola Droid X2, Motorola Photon 4G, Samsung Galaxy R, T-Mobile G2x, Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Dell Streak 7, LG Optimus Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9 en 10.1, Sony Tablet S en Thoshiba Thrive. Een flinke lijst dus en wat ons meteen opvalt: een lijst voor de Amerikaanse markt aangezien er een hoop smartphones op staan die hier nooit uitgekomen zijn en nooit uit zullen komen (4G toestellen). Wat ons ook opvalt is dat het alleen maar dual-core toestellen zijn, op de iPhone 4 en iPad 1 na.

Wat wij ons dan meteen afvragen: waarom wel op de single-core iPhone 4 en iPad 1 en niet op single-core Android toestellen? Er zijn namelijk genoeg single-core Android toestellen die zich qua processor en grafische kracht prima kunnen meten met de iPhone 4. Een beetje jammer dus dat veel Android gebruikers teleurgesteld worden. Zo zien we bijvoorbeeld de razendsnelle Samsung Galaxy S2 en de Galaxy Nexus niet terug in het lijstje. Ook de Motorola RAZR staat er niet in, terwijl dat toch een enorm snelle telefoon is. Hopelijk wordt de lijst dus nog aangevuld met meerdere toestellen, want dit is een beetje een karige lijst.

GTA III zal op 15 december in de App Store en Android Market verschijnen en zal 3,99 euro gaan kosten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jzZcm6y4Prw


Tags: , , ,