Onbeperkt bellen en sms’en?

Onbeperkt bellen en sms’en? Is dat écht mogelijk? In de nabije toekomst misschien wel, althans, als we een topman van een Europese telecomprovider mogen geloven. Hij heeft deze uitspraak gedaan tegen de Financial Times.

Blackberry messengerBinnen korte tijd zal de manier waarop we abonnementen afsluiten veranderen. Belminuten en sms’jes zullen onbeperkt beschikbaar zijn en de winst zal uit mobiel internet gehaald worden. Er wordt steeds minder winst gehaald uit bellen en sms’en en veel mobiel verkeer gaat tegenwoordig via het internet. Het is dan ook niet gek dat er mogelijk een verschuiving plaats gaat vinden. Een topman die anoniem wenst te blijven voorspelt dan ook dat we in de nabije toekomst bundels gaan krijgen met onbeperkt bellen en sms’en. Echter vragen wij ons af voor hoeveel geld dat over de toonbank moet gaan. Providers klagen nu al steen en been dat ze winst mislopen door oplopende onderhoudskosten en dalende omzet, dus hoe moet dat straks dan gaan? Overigens weet de bron niet te vermelden welke landen het onbeperkt bellen en sms’en in gaan voeren en ook weet hij niet wanneer de eerste bundels beschikbaar zullen zijn.

MTV Mobile heeft de manier waarop je een abonnement samenstelt een tijdje terug al aangepast. Zo kies je daar eerst je internetbundel om vervolgens je belminuten en sms’jes te kiezen. Nu is daar ook de prijs omhoog gegaan, dus uiteindelijk schieten we er niks mee op, maar dat is wel de manier waarop het in de toekomst mogelijk ook gaat. Nu nog afwachten wat de prijzen worden, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de providers met onbeperkt bellen en sms’en komen, maar daardoor de prijzen nóg verder omhoog gooien. Wat dat betreft juichen we de nieuwkomers op de telecommarkt meer dan toe! Misschien dat er dan weer eens geconcurreerd gaat worden in plaats van telkens deze prijsverhogingen onder het mom van ‘netwerkonderhoud is duur‘.

Bron: Financial Times


Tags: