Samsung Galaxy S3 pre-order?

Er kwam vandaag een vreemd bericht binnen hier. Een Amerikaanse website zou namelijk al een pre-order voor de Samsung Galaxy S3 online hebben staan. Maar hoe kan dat? Het toestel is nog niet eens aangekondigd!

In eerste instantie ziet de pagina er prima uit. Een plaatje van het toestel, algemene informatie, een prijs en bij beschikbaarheid staat ‘pre-order’. Als je echter kijkt naar de verwachte levertijd dan staat er ‘geen verwachte levertijd op dit moment’ en wat verder naar onderen op de pagina staat dat hij nog niet officieel aangekondigd is en dat er een verwachte release is in het tweede kwartaal dit jaar. Ook ontbreken gegevens over de grootte van het toestel, het gewicht en de batterij. Hieronder zie je twee screenshots van een gedeelte van de desbetreffende pagina.

Galaxy S3 pre-orderGalaxy S3 pre-order specificatiesHet toestel is te pre-orderen voor $799,99 wat omgerekend ongeveer €554 is, en dat is een redelijk normale prijs. Maar hoe kun je nou een toestel bestellen dat nog niet eens officieel aangekondigd is? In onze ogen is het een érg foute manier van zaken doen en we hopen dan ook van harte dat niemand zo gek is om hier in te trappen. De foto van het toestel is nep, de specificaties zijn gebaseerd op geruchten en er is nog helemaal niks duidelijk over wanneer we de Galaxy S3 kunnen verwachten. Hopelijk komt de website ook tot de conclusie dat deze manier van zaken doen gewoon niet door de beugel kan en verwijderen ze de pagina.

De website noemen we expliciet niet want wij keuren dit niet goed en raden iedereen af om op dergelijke ‘acties’ in te gaan. Bij dit soort zaken moet je maar denken: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk niet waar.


Tags: ,