Max Payne Mobile op Android – Hands on filmpje

Gisteren was het voor Androidgebruikers dan eindelijk zover! Max Payne Mobile was te downloaden in de Google Play Store. Bij GSMacties.nl hebben we onze game-liefhebber Stefan aan het werk gezet om te kijken of de game nog even goed is als in 2001.

Introductie

Max Payne Mobile - coverToen Max Payne in 2001 uit kwam was het een game van ongekende kwaliteit. Grafisch zat het allemaal ijzersterk in elkaar en voor het eerst had je  in een computergame de beschikking over ‘bullettime’, waarmee je de tijd kon vertragen en á la The Matrix in slowmotion kon rondspringen. De setting is New York in een film noir sfeertje. Je speelt als Max Payne, een agent die ervan verdacht wordt zijn vrouw en kind gedood te hebben. Natuurlijk heb je dat helemaal niet gedaan en ga je achter de waarheid aan, met een hoop geschiet als gevolg. 11 jaar geleden was Max Payne op de PC een van de beste games die ooit uit waren gekomen en zelfs nu is hij nog goed speelbaar en ziet er niet eens zó slecht uit, maar vertaald dat zich ook naar onze geliefde smartphone?

Elegant schieten in slowmotion

Wanneer je de game opstart wordt je begroet met een intro die het verhaal duidelijk maakt, waarna je mag beginnen met spelen. De besturing is meteen wel duidelijk: lopen doe je met je linkerduim en richten doe je met je rechterduim (zoals ik speelde in ieder geval), rechtsonder vind je de knopjes om te schieten, om bullettime in te schakelen en om te springen. Links bovenin kun je de game pauzeren, pijnstillers nemen en midden bovenin kun je je wapen veranderen.

Max Payne Mobile - besturingDe besturing is in het begin even wennen. Het lopen en richten gaat prima, en het eerste mannetje neerschieten lukt ook aardig, maar richten en schieten tegelijkertijd is al een stuk lastiger. Ook blijft het vervelend dat je niet echt voelt welke kant je je pookje opduwt. Gelukkig heeft Rockstar hier aan gedacht en hebben ze wat aanpassingen gemaakt. Zo richt je automatisch richting een vijand en je hoeft die vijand niet vol te raken om hem neer te schieten. Zo blijft Max Payne, ondanks de vele schietpartijen, toch erg goed te spelen. Ook kun je natuurlijk bullettime inschakelen om meer de tijd te nemen om te richten. Voor je het weet duik je in slowmotion een kamer vol vijanden in en schakel je ze in rap tempo een voor een uit!

Max Payne Mobile - Slowmotion

Van de PC zó naar de smartphone!

Max Payne Mobile - boze MaxWat door de hele game opvalt is dat het een directe kopie is van de PC versie. Geen slechtere textures, geen slechter geluid, geen slechtere animatie. Alles ziet eruit zoals het eruit moet zien, vol details en zonder offers om het beter te laten draaien. Het gezicht van Max is nog altijd enorm herkenbaar en de laatste vijand in een segment zie je nog altijd in slowmotion de grond raken wanneer je hem doorzeeft met kogels. Ook de tussenstukjes die recht uit een strip lijken te komen zitten natuurlijk in de game, waardoor je gewoon het gevoel hebt dat je diezelfde Max Payne van 11 jaar geleden aan het spelen bent!

Ga jij als Max Payne achter de waarheid aan?

Bekijk hier onze hands on van Max Payne Mobile op Android:

httpv://www.youtube.com/watch?v=hJ5sa0-4JXU

Max Payne is, ondanks de touchscreen besturing, nog altijd een ijzersterke game die je eigenlijk niet mag laten liggen. Voor €2,82 is het natuurlijk een koopje, zeker gezien het sublieme verhaal van Max Payne. Ik heb in ieder geval erg genoten van mijn eerste speelsessie en voor ik het weet was ik alweer bijna door Chapter 1 heen! Ook draaide de game goed op de HTC Desire Z. Hier en daar een kleine hapering, maar niks dat het onspeelbaar maakte. Het toestel is niet officieel ondersteund, maar Max Payne doet het er prima op!

+ Grafisch nog altijd even sterk als de PC game van 11 jaar terug
+ Er zijn geen concessies gedaan en alles uit de originele game is bewaard gebleven
+ Rockstar heeft prima werk geleverd om de game speelbaar te maken op de smartphone
De touchscreen besturing is zeker in het begin wennen en kan nog altijd niet op tegen de precisie van een controller of muis en toetsenbord

Conclusie: Max Payne is een absolute aanrader voor de shooter fans en degene die de game vroeger op de PC hebben gespeeld. Hij is niet duur en je krijgt er heel wat uurtjes speelplezier voor terug! Dus snel naar Google Play en genieten!

Wil jij Max Payne spelen zoals het hoort?
Vergelijk de acties van de beste Android smartphones van dit moment!

Tags: , , , , , ,