iTV-app van KPN ondersteunt alleen Samsung

Een tijdje terug hadden we het bericht dat KPN zijn iTV dienst middels een app ook naar de smartphones zou brengen. Nu blijkt echter dat alleen ondersteuning geboden wordt voor een paar Samsung toestellen.

iTV-app ondersteunt niet veel telefoons

KPNOp tv komt regelmatig de iTV reclame van KPN voorbij. Lekker televisie kijken op je tablet of smartphone terwijl er iemand naast je naar de normale tv kijkt. Gemak ten top en al helemaal nu je er een app voor kunt downloaden. Maar dan moet die app het natuurlijk wel doen! Laat dat laatste nou net het probleem zijn want de app ondersteund niet zoveel toestellen, namelijk alleen maar de Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy Nexus en Galaxy Note. Ook de HTC One X wordt ondersteund, maar alleen vanaf firmware versie 2.17.

Geen ondersteuning maar wel een werkende app

Nu wil het ontbreken van ondersteuning niet direct zeggen dat je toestel buiten de boot valt want op de Desire Z die we hier bij GSMacties.nl hebben liggen werkt de installatie gewoon. Nu moeten we daarbij wel zeggen dat dit toestel op Android 4.0 draait middels een custom-rom. De app start ook gewoon op, maar omdat we hier geen interactieve-tv van KPN hebben kunnen we niet testen of ook programma’s kijken werkt. Vanavond kan het echter wel getest worden op een andere locatie en dan zullen we het ook meteen onze bevindingen in dit nieuwsbericht plaatsen.

KPN iTV Online

KPN wil compatibiliteit issues oplossen

De iTV-app werkt dus ook op niet-ondersteunde toestellen en KPN had hierover het volgende te zeggen: “KPN streeft ernaar om dergelijke compatibiliteit issues gezamenlijk op te lossen. Wil dus niet zeggen dat het niet werkt, het wordt alleen niet ondersteund.” Grote kans dus – als je telefoon Android 3.0 of nieuwer heeft – dat het gewoon prima werkt. Het is alleen wel vervelend dat je geen zekerheid hebt en als het niet werkt kun je niet aankloppen bij KPN omdat je telefoon niet ondersteund is (tenzij je een van de vier Samsungs of een One X hebt). Heb jij zelf een smartphone en interactieve-tv van KPN? Laat ons dan weten of de iTV app van KPN het bij jou doet!

Bron: KPN


Tags: , ,