Camera-update Nokia Lumia 920 pas in februari voor Europa

De Nokia Lumia 920 wordt geplaagd door wazige camera-resultaten en Nokia staat klaar om dat zo snel mogelijk te verbeteren. Ofja, zo snel mogelijk? In Europa moeten we wachten tot februari!

Portico-update voor Lumia 920 verbetert camera-prestaties

Lumia 920 porticoWie al een Nokia Lumia 920 in zijn handen heeft gehad heeft mogelijk gemerkt dat de foto’s bij daglicht niet zo scherp zijn als foto’s van concurrerende smartphones. Nokia heeft nu in Noord-Amerika een update, genaamd Portico, uitgebracht voor toestellen met typenummer RM-820. Europese toestellen hebben typenummer RM-821 en gebruikers met zo’n toestel moeten wachten tot februari 2013 tot ze de update kunnen verwachten. Waarom Europeanen nog zo lang moeten wachten is niet helemaal duidelijk aangezien de update blijkbaar al gewoon klaar is. Nog vreemder is dat de Noord-Amerikaanse toestellen allemaal provider-gebonden zijn, en dat soort toestellen ontvangen updates vaak later dan simlockvrije toestellen.

Bekijk aanbiedingen van de Nokia Lumia 920

Ook nog andere verbeteringen in Portico-update

De Portico-update brengt naast camera-verbeteringen ook nog andere verbeteringen met zich mee. Zo worden de prestaties van de accu verbeterd, de bluetooth-verbinding is stabieler, Windows Phone 8 start sneller op en er zijn nog tal van kleinere verbeteringen toegevoegd. Een van de grootste voordelen van de update, naast de camera-verbeteringen en accu-prestaties, is het aan kunnen laten van de wifi-verbinding. Nu schakelt de wifi-verbinding zichzelf namelijk uit zodra je het toestel op standby zet, maar na de update kun je er ook voor kiezen om wifi altijd aan te laten staan.

Bron: Engadget


Tags: , ,