Frequentieveiling levert meer op dan gedacht

Eind oktober is de veiling voor frequenties begonnen. Bestaande providers konden bieden op frequenties voor mobiele verbindingen en er was tevens ruimte voor nieuwkomers. Nu blijkt dat de veiling veel meer oplevert dan aanvankelijk gedacht.

Frequentieveiling van verwachte 470 miljoen naar ‘miljarden’

ZendmastDe overheid rekende bij de veiling op 470 miljoen euro, maar anonieme bronnen hebben RTL Nieuws verteld dat het in totaal om ‘miljarden’ euro’s zou gaan. De veiling, die eind oktober is begonnen zou inmiddels deels afgelopen zijn en de providers zouden miljarden euro’s neergeteld hebben voor de frequenties. Door de providers, het Agentschap Telecom en het ministerie van Economische Zaken zijn nog geen mededelingen gedaan. Van een verwachting van 470 miljoen naar ‘miljarden’ is nogal een verschil en de grote vraag is dan ook: wat gaan wij er van merken?

Gaan we duurdere abonnementen krijgen?

De providers hebben flink wat meer geld in de veiling moeten steken dan aanvankelijk gedacht. Dit betekent dat de uitgaven nogal stijgen en dit moet terugverdiend worden. Gaan wij dit als consument dit merken? Waarschijnlijk wel, want providers klagen nu al steen en been over stijgende kosten en die kosten zullen nu alleen maar nóg verder stijgen. Hopelijk heeft de duurder uitgevallen veiling geen nadelige gevolgen en we moeten uiteraard de definitieve cijfers nog afwachten. Ook vragen wij ons af of de twee nieuwkomers op de veiling ook veel meer hebben moeten betalen dan gedacht. Voor hen was namelijk ruimte gereserveerd waar de andere partijen niet op konden bieden.

Bron: RTL


Tags: , , ,