Google Maps beschikbaar voor iOS6

Er was nogal wat commotie rondom Google Maps op iOS. De app bleek zonder duidelijke reden geschrapt te zijn uit iOS6 en tegelijkertijd deed Apple Maps haar intrede. Apple Maps werkt niet optimaal, maar gelukkig is Google Maps weer terug!

Google Maps voor iOS is terug van weggeweest!

Google Maps iOSTurn-by-turn-navigatie, Street View, verkeersinformatie, openbaar vervoer en 3D-weergave. Het is allemaal weer te vinden op iOS6 in de Google Maps-app. De app is door Google van de grond af opnieuw opgebouwd en is erg eenvoudig in gebruik. Ook is er een nieuwe functie toegevoegd die het versturen van klachten makkelijker maakt. Wanneer je iets ziet dat niet helemaal lijkt te kloppen hoef je alleen maar met je telefoon te schudden om feedback te versturen. Ook heeft Google een SDK (System Development Kit) uitgebracht zodat ontwikkelaars Google Maps kunnen integreren in hun eigen iOS-apps.

httpv://www.youtube.com/watch?v=KEz1sSKCpIc

De nieuwe Google Maps-app is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch (4th gen) met iOS 5.1 of hoger. Google heeft overigens toegezegd dat de kaarten continue verbeterd worden dus je hoeft nooit meer fout te rijden!

Download Google Maps in de App Store!

Apple Maps levensgevaarlijk

Mildura Apple MapsDe Google Maps-app komt na een periode van een hoop commotie. Nadat Google Maps niet meer gebruikt kon worden na het updaten van iOS moesten gebruikers overstappen naar Apple Maps, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De kaarten zouden niet accuraat zijn of simpelweg niet kloppen, er is geen streetview aanwezig en de 3D-modus vertoond nogal wat fouten. Het gaat zelfs zo ver dat de Australische politie zegt dat Apple Maps levensgevaarlijk kan zijn. Zo zijn er meerdere automobilisten verdwaald geraakt in de wildernis na het volgens van de Apple Maps-instructies. Een voorbeeld is de plaats Mildura. In de werkelijkheid ligt die plaats 70 kilometer meer naar het noorden dan Apple Maps je doet geloven. Het gevolg is dat automobilisten die naar Mildura willen uiteindelijk stranden in Murray Sunset, een nationaal park. Het is daar echter geen pretje want de temperatuur bedraagt er zo’n 45 graden en water zul je er niet vinden.

Manager van Apple Maps ontslagen

Apple Maps is dus niet bepaald het succes waar Apple op gehoopt had. Veel fouten, slechte kaarten, verdwaalde bestuurders en vele websites die zich richten op de fouten in de kaarten. De man achter Apple Maps, Richard Williamson, zou ontslagen zijn vanwege het fiasco. Williamson was al 11 jaar in dienst bij Apple maar moet dus flink boeten voor Apple Maps. Daarnaast heeft Tim Cook excuses gemaakt namens Apple, iets dat niet snel voorkomt.

Bron: Google


Tags: , , , , ,