Apple kwartaalcijfers: recordaantal iPhones verkocht

Naast Nokia heeft ook Apple zijn kwartaalcijfers deze week bekendgemaakt en die cijfers zijn duidelijk: er is een recordaantal iPhones verkocht! Het totale aantal iPhone-verkopen tikt net de 50 miljoen niet aan, wat zeer indrukwekkend is!

In 2012 veel nieuwe Apple-producten op de markt

In 2012 zijn er een hoop nieuwe producten op de markt gebracht door Apple. Zo is de iPhone 5 uitgekomen, de iPad 3, iPad 4 en de iPad Mini. Ook zijn er nieuwe Mac’s uitgebracht. Heel veel nieuwe producten dus van Apple. Vooral de iPhone 5 heeft voor een enorme boost qua verkopen gezorgd.

Apple boekt recordomzet

In kwartaal 4 van 2012 had Apple een omzet van 54,5 miljard dollar tegenover 46,33 miljard dollar een jaar eerder. Een behoorlijke stijging dus, maar die stijgende lijn is niet zo aanwezig bij de winst. Er werd namelijk een winst geboekt van 13,1 miljard dollar tegenover 13,06 miljard dollar een jaar eerder. Dat betekend dus dat er in de winst geen overduidelijke stijgende lijn zit, al is een winst van 25 procent nog steeds absurd hoog vergeleken met marges van concurrenten.

47,8 miljoen iPhones verkocht in vierde kwartaal van 2012

In totaal zijn er in het vierde kwartaal van 2012 47,8 miljoen iPhones verkocht tegenover 37 miljoen van een jaar eerder. Een indrukwekkend aantal, maar Apple geeft niet vrij wat de onderverdeling is. Het is dus niet te zeggen hoeveel iPhone 5’s er bijvoorbeeld zijn verkocht. Wel is met zekerheid te zeggen dat de stijging mede komt door iPhone 5. Zo is sinds het uitkomen van de iPhone 5 de prijs van de iPhone 4 en de iPhone 4S gedaald waardoor deze aantrekkelijker zijn geworden. Het is dus gissen hoe de iPhone 5 het doet qua verkopen. Naast de iPhone heeft Apple uiteraard ook nog de iPad en die is 22,9 miljoen keer over de toonbank gegaan, wat een stijging is ten opzichte van een jaar eerder. Het totaal aantal verkochte Macs ligt op 4,1 miljoen, wat een daling is van een jaar eerder.

Vergelijk acties van de iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3GS

Waar gaat Apple dit jaar mee komen?

Dit jaar is het spannend waar Apple mee gaat komen. Zo zijn er geruchten over een iPhone 5S, geruchten over een goedkoper model iPhone in verschillende kleuren en het is zo goed als zeker dat er dit jaar ook een nieuwe iPad gaat komen.


Tags: , , , ,