Huawei Ascend P6 aangekondigd, dunste smartphone ooit

Huawei heeft de dunste smartphone tot nu toe aangekondigd: de Huawei Ascend P6. Met een dikte van slechts 6,18mm is het de dunste smartphone tot nu toe. Het toestel is gemaakt van metaal en glas.

Huawei kondigt de Ascend P6 aan

Huawei heeft met de Ascend P6 de dunste smartphone tot nu toe aangekondigd. Met een dikte van 6,18mm is het ook met recht de dunste smartphone tot toe. Klein is het toestel overigens niet. Er zit namelijk een 4,7 inch scherm in met een resolutie van 1280×720 pixels. Het scherm is voorzien van ‘magic touch’, een technologie die Huawei gebruikt waardoor je het scherm kunt bedienen met handschoenen aan. Er zit een 2000mAh-accu in de Ascend P6 en die zou een derde langer mee gaan dan vergelijkbare accu’s in smartphones van concurrerende merken. De Ascend P6 zou efficiënter kunnen communiceren met zendmasten waardoor er minder stroom verbruikt wordt.

Op de Huawei Ascend P6 draait Android 4.2.2 met daarbovenop de Emotion UI van Huawei, een skin geïnspireerd op het design van de MIUI-interface. Het is nog onbekend welke quadcore-processor er in de Ascend P6 zit maar de snelheid ligt op 1,5GHz. De Ascend P6 ondersteund geen 4G.

Vergelijk prijzen en specificaties van verschillende Huawei-toestellen

Het toestel zal in juli uit komen voor een nog onbekende prijs.

Meld je aan voor de Huawei Ascend P6 alert en ontvang een mail zodra je het toestel kunt bestellen!

Bron: Huawei


Tags: , ,