Microsoft kondigt Halo: Spartan Assault aan voor Windows Phone 8

Microsoft heeft voor Windows 8 en Windows Phone 8 de game Halo: Spartan Assault aangekondigd. Halo is een van de grootste game-series van Microsoft en komt doorgaans alleen voor de Xbox360 uit. Nu komt er dus ook een game uit voor het Windows-platform.

Microsoft kondigt Halo: Spartan Assault aan voor Windows Phone 8

Voor wie Halo nog niet kent: het is een game-serie van Microsoft (ontwikkelt door Bungie en 343 Industries)  en speelt zich af in de toekomst. De mensheid is druk op onderzoek in de ruimte en stuit daar op diverse buitenaardse rassen met alle gevolgen van dien. Halo 1, dat oorspronkelijk uit kwam op de originele Xbox, was een van de pioniers op het gebied van (online) shooters op consoles en inmiddels zijn er al verschillende nieuwe delen verschenen.

Halo Spartan AssaultMicrosoft heeft nu echter Halo: Spartan Assault aangekondigd voor Windows 8 en Windows Phone 8. In de game kruip je in de huid van Commander Sarah Palmet en Spartan Davis. In totaal 25 missies vecht je je een weg door diverse buitenaardse omgevingen gevuld met diverse vijanden. Je kunt tijdens de missies verschillende ‘achievements’ en medailles verzamelen en er zullen wekelijks uitdagingen verschijnen om de game leuk te houden.

Halo: Spartan Assault zal in juli verschijnen voor 6,99 dollar. Een Europese prijs is nog niet bekend. Nog een leuk detail: de game wordt ontwikkelt in samenwerking met de Nederlandse gamestudio Vanguard Games!


Tags: , , ,