Nokia Frankrijk begint met uitrol Amber-update

De GDR2-update voor Windows Phone 8 is inmiddels al uitgerold maar Nokia-gebruikers zitten nog steeds te wachten. De reden is dat Nokia nog wat extra heeft toegevoegd aan de update en hem uitrolt onder de naam ‘Amber‘.

It giet oan (voor Nokia-gebruikers)!

La mise à jour Amber commence à être disponible! Dat is een stukje tekst van een Twitter-bericht dat geplaatst was door iemand van Nokia Frankrijk. Vertaald naar het Nederland is er in de Tweet het volgende te lezen: “De Amber-update is nu beschikbaar! Ga naar Instellingen, telefoonupdates en controleren op updates.” In Frankrijk is Nokia de uitrol van de langverwachte Amber-update dus begonnen. Voor Duitsland is eveneens een datum bekend gemaakt: vanaf week 33 zal het updaten daar beginnen en dat is volgende week al. Wanneer Nederland volgt is niet bekend.

Nokia Amber TweetWat doet de Amber-update?

Nokia AmberDe Amber-update is relatief klein maar bevat toch een aantal leuke extra functies. Zo bevat de update de FM radio, een nieuwe versie van Xbox Music, DataSense, Double Tap to Wake, Flip to Silence, Glance (klok op het scherm tijdens standby), Bluetooth 4.0 LE ondersteuning en geavanceerde kleurinstellingen voor je scherm. Ook zullen er wat foutjes opgelost zijn, zal de batterij wat langer meegaan en moet het allemaal net wat sneller werken. Het is dus een kleine update maar mede door de FM radio en DataSense toch erg gewild.

Amber deze maand ook in Nederland?

Nu is de vraag natuurlijk: wanneer kunnen we de update in Nederland verwachten? Hoogstwaarschijnlijk ergens in augustus. Althans, dat denken we. Het lijkt ons namelijk niet aannemelijk dat Nederland nog meer dan een maand moet wachten terwijl Frankrijk de update nu ontvangt en Duitsland volgende week. We snappen dat Nokia de update gefaseerd uit wil brengen maar zó lang zou dat niet moeten duren. Augustus is dus reëel wat ons betreft. Nokia-gebruikers moeten dus nog even geduld hebben!

Bron: WP7.nl


Tags: , , , ,