Nokia rolt de Amber-update uit

Nokia begint maandag officieel met de uitrol van de Amber-update voor Lumia’s met daarop Windows Phone 8. Tussen dan en eind september moeten alle toestellen voorzien zijn van de nieuwe update.

Nokia begint op 19 augustus met de Amber-update

Nokia AmberDe update begint op maandag 19 augustus en hij zal lopen tot eind september. Nokia brengt de update namelijk gefaseerd uit naar de diverse toestellen. Die toestellen zijn de Lumia 520, Lumia 620, Lumia 720, Lumia 820 en de Lumia 920. Wanneer de update beschikbaar is zal je toestel een melding geven en automatisch de update downloaden. Je moet dan wel verbonden zijn met een Wifi-netwerk want de update is zo’n 300MB groot.

Bekijk acties van de Lumia 520, Lumia 620, Lumia 820 en de Lumia 920

Wat meer duidelijkheid over de update

Op dit moment kunnen Lumia 920-gebruikers met een toestel met ‘branding’ van KPN of Vodafone de update al binnenhalen. Waarom toestellen van die twee providers de update al binnen kunnen halen is echter niet helemaal duidelijk. Wel heeft Nokia aangegeven dat de update voor unbranded/simlockvrije Nederlandse Lumia 920’s maandag begint, net als de update voor de andere Lumia’s.

Op deze website kun je kijken wat de status van de update is voor jouw Lumia. Omdat de statussen niet helemaal duidelijk waren hebben we Nokia gevraagd om opheldering:

Fase 1: Waiting for approval
Fase 2: Coming soon (approved and coming soon)
Fase 3: Available

Amber brengt een aantal nieuwe features en verbeteringen

De Amber-update van Nokia combineert de GDR2-update met functies en apps van Nokia. Zo zal de Nokia Smart Cam beschikbaar zijn na de update en Lumia 920-gebruikers kunnen daarnaast aan de slag met de Nokia Pro Cam die geïntroduceerd werd samen met de Lumia 1020. Ook is het mogelijk om de kleurverzadiging en kleurtemperatuur van je scherm in te stellen. Uiteraard zullen ook de FM-radio, DataSense, Tap to Wake, en nog een aantal andere vernieuwingen beschikbaar zijn evenals verbeteringen in bestaande apps en functies.


Tags: , , , ,