Oude mobiele telefoons binnenkort buiten werking op netwerk Vodafone

Voor wie Vodafone als provider heeft en nog een telefoon gebruikt die minimaal tien jaar oud is doet er goed aan dit bericht even te lezen. Vodafone gaat namelijk de ondersteuning voor bepaalde frequenties stoppen waardoor veel telefoons niet meer werken.

Veel oude telefoons werken na 1 april niet meer op het netwerk van Vodafone

Oude telefoons VodafoneVodafone heeft aangekondigd dat het de ondersteuning van telefoons zonder e-gsm gaat stopzetten. Hierdoor zullen die telefoons (die minimaal 10 jaar oud zijn) niet meer werken op het netwerk van Vodafone. Vanaf 1 november kunnen er problemen optreden met het bereik van deze telefoons en vanaf 1 april werken de toestellen helemaal niet meer op het netwerk.

Met de frequentieveiling heeft Vodafone bepaalde frequenties gekocht en daar zitten de frequenties voor de oude telefoontjes niet bij. Op het Vodafone-netwerk moet een telefoon vanaf 1 november kunnen communiceren tussen de 880 en 890MHz en tussen 925 en 935MHz en die oude telefoons kunnen dat niet. De volledige lijst met telefoons die niet meer zullen werken vanaf 1 november is online gezet door Vodafone. Veel toestellen in de lijst zullen je niet bekend voorkomen, maar er staat onder andere de zeer populaire Nokia 3210 in.

Bekijk hier de volledige lijst van telefoons die niet meer ondersteund worden na 1 april.

Oude telefoons werken nog gewoon op het netwerk van T-Mobile

Het is onbekend of er behalve Vodafone nog andere providers zijn waar deze oude telefoons niet meer ondersteund worden in de nabije toekomst. T-Mobile heeft echter al aan Tweakers.net laten weten dat de oude mobieltjes gewoon blijven werken op hun netwerk. Dus mocht je koste wat kost gebruik willen blijven maken van de iconische 3210 (of een ander oud toestel) en zit je bij Vodafone? Misschien is overstappen dan een optie. Of misschien de knoop doorhakken en voor een smartphone gaan?

Bron: Tweakers.net

 

 


Tags: , , ,