Ericsson onderzoekt de trends van 2014

Netwerkbeheerder Ericsson heeft een onderzoek gehouden onder vijfduizend consumenten met daarin een aantal vragen over huidige en toekomstige trends om zo vast te stellen wat de consument wil in 2014.

De nieuwste trend: vingerafdrukscanner

Trends in 2014In 2011 kwam de Motorola Atrix 4G uit in de Verenigde Staten en dat toestel was de eerste smartphone met een vingerafdrukscanner aan boord. De scanner werkte niet altijd even optimaal, maar het is zonder meer een primeurtje. Het toestel heeft het scannen van vingerafdrukken echter niet populair kunnen maken en raakte een beetje in de vergetelheid. Toen kwam dit jaar, in 2013, Apple met de iPhone 5S. De iPhone 5S bevat Touch ID (een vingerafdrukscanner) en opeens is het een hot topic. Het werkt sneller dan het invoeren van een wachtwoord en het werkt makkelijk. Een nieuwe trend lijkt hiermee gezet want HTC volgde vrij snel met een vingerafdrukscanner op de HTC One Max.

Telefoonnetwerkbeheerder Ericsson heeft nu een onderzoek gehouden onder vijfduizend consumenten. Het onderzoek richt zich op allerlei trends van dit jaar en het komende jaar, en een van die trends is (zoals hierboven al aangegeven) de vingerafdrukscanner. Maar liefst 61 procent van de ondervraagden wil graag zijn of haar telefoon ontgrendelen met een vingerafdruk. Dat is een behoorlijk percentage, al helemaal als je bedenkt hoeveel nieuws over privacyinbreuk en verzamelde gegevens er de laatste tijd is geweest (nieuws over de NSA en AIVD). Zou een vingerafdrukscanner de nieuwste trend worden?

De vingerafdrukscanner niet de enige trend!

Het onderzoek van Ericsson heeft naar meerdere trends voor 2014 gekeken. Het bijhouden van wat je doet, verschillende manier van een wachtwoord invoeren, overal internet, één apparaat voor alles, sensoren en media. Hier een greep uit de resultaten van het onderzoek.

– 48 procent wil een oogscanner om het scherm te ontgrendelen.
– 52 procent wil dat de vingerafdruk alle wachtwoorden op het internet vervangt.
– 40 procent wil een smartphone die bijhoudt hoeveel en hoever je loopt, hoe lang je sport, slaapt, etc.
– 56 procent wil een ring-accessoire die je bloeddruk en hartslag bijhoudt.
– 56 procent van dagelijkse internetgebruikers is bezorgd over de privacy maar slecht 4 procent is daardoor minder gaan internetten.
– 93 procent gaat bewuster om met het delen van persoonlijke data op het internet.
– 38 procent bekijkt meerdere keren per week een video die is aangeraden door vrienden.
– 22 procent raadt meerdere keren per week een video aan aan vrienden.
– 48 procent gebruikt apps om dataverbruik te meten.

Er zijn natuurlijk nog veel meer resultaten uit het onderzoek naar voren gekomen, compleet met tekst en uitleg. Het PFD-bestand met de resultaten bevat 12 pagina’s en het meeste is geschreven op een niet al te technische manier (wel in het Engels). Een linkje naar het bestand vind je in de bron!

Bron: Ericsson


Tags: , , , ,