Review: Angry Birds Go!

Rovio heeft de nieuwste Angry Birds-game uitgebracht voor smartphones en tablets. Het is een racegame en tevens de eerste Angry Birds-game in een 3D-wereld. Dit maal zul je het tegen de varkentjes op moeten nemen door middel van races!

Download Angry Birds Go gratis voor Android, iOS, Windows Phone of BlackBerry 10

Angry Birds Go is een leuk racespelletje!

In Angry Birds Go neem je plaats achter het stuur van een zeepkist en neem je het op tegen diverse personages uit het Angry Birds universum. Je wagentje wordt niet aangedreven door een motor maar moet het puur hebben van de zwaartekracht. Hoe dat werkt? Door bergafwaarts te rijden natuurlijk! Elke race zal bergafwaarts zijn en er zijn verschillen type races: het ene moment race je tegen anderen, het andere moment moet je blokken ontwijken of fruit kapot maken. Ook heb je tijdens de races wapens tot je beschikking om de tegenstanders uit te schakelen.

Angry Birds Go 05Angry Birds Go 03Angry Birds Go is gratis te downloaden, maar maakt gebruik van aankopen in de app zelf. Het is een simpel en leuk spelletje en speelt lekker weg. Het ziet er allemaal vrolijk uit met de typische Angry Birds-stijl. De 2D-sfeer is dus goed omgezet naar 3D. Je begint met één personage, namelijk de rode vogel en één zeepkist. Naarmate je races afrondt verdien je credits waarmee je je wagentje uit kunt breiden en verbeteren. Ook kun je nieuwe wagentjes aanschaffen. Uiteindelijk moet je een eindbaas verslaan in een race om dat personage vrij te spelen.

Angry Birds Go 01Angry Birds Go 02Gratis spelen met beperkingen

Er is ook een keerzijde aan de gratis speelbaarheid van Angry Birds Go. Je krijgt energie en dat heb je nodig om te racen. Na elke race raakt je energie een beetje op en als je energie helemaal op is moet je wachten om weer te kunnen spelen (een beetje zoals Candy Crush). Een manier om niet te hoeven wachten is om met echt geld te betalen door middel van een aankoop in de app. Ook zijn er wagens die je met echt geld moet kopen om te kunnen gebruiken, en laat dat nou net de wagens zijn die echt goed zijn. De prijs voor zo’n wagentje begint bij een paar euro maar loopt op tot enkele tientallen euro’s, en dat is echt belachelijk veel. Deze manier van gratis spelen doet afbreuk aan de game.

Angry Birds Go 04In feite moet alles met credits die je verdiend met races te koop zijn, zonder echt geld te betalen. Mocht je sneller vooruitgang willen boeken dan zou je echt geld moeten kunnen betalen. Rovio heeft echter niet voor deze manier gekozen en dat is jammer. Ondanks dat is het nog altijd een leuk spelletje om te spelen tijdens een loos momentje.

Download Angry Birds Go gratis voor Android, iOS, Windows Phone of BlackBerry 10

Tags: , , , , , , , ,