Ontwikkelaars ontwikkelen het liefst voor Android

Ontwikkelaars ontwikkelen het liefst voor Android maar iOS krijgt nog altijd de meeste prioriteit. Forrester heeft een onderzoek gedaan onder 1600 ontwikkelaars wereldwijd en heeft de resultaten gepubliceerd.

Android en iOS krijgen de meeste aandacht van ontwikkelaars

Android doe-het-zelverAndroid en iOS zijn verreweg het populairst als het aankomt op de aandacht van ontwikkelaars. 84 procent van de ontwikkelaars geeft aan te ontwikkelen voor Android en 78 procent geeft aan te ontwikkelen voor iOS. Wel is het zo dat 35 procent van de ontwikkelaars iOS als eerste keus heeft, tegenover 27% die Android als eerste keus heeft.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien.

Andere systemen zijn beduidend minder populair dan iOS en Android. Zo geeft 60 procent van de ontwikkelaars aan te ontwikkelen voor Windows Phone en 10 procent heeft Windows Phone als eerste keus. Windows Phone doet het dus niet zo heel slecht maar een prioriteit heeft het platform dus niet. BlackBerry 10 is voor geen van de ontwikkelaars de eerste keus en slechts 8 procent van de ontwikkelaars geeft aan voor het platform te ontwikkelen. Het is voor BlackBerry te hopen dat ze dit kunnen veranderen want het belangrijkste van een smartphone is voor veel mensen de beschikbaarheid van apps.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , ,