Nokia kondigt de Lumia 925 aan

Nokia heeft op een eigen persconferentie de Nokia Lumia 925 aangekondigd voor onder andere de Europese markt. Het nieuwe toestel is een opvolger van de Lumia 920 en zal gemaakt zijn van aluminium.

Nokia kondigt de Lumia 925 aan

Meld je aan voor de Lumia 925 alert en blijf op de hoogte van acties!

Nokia is hun persconferentie in Londen begonnen met wat we kunnen verwachten deze zomer en volgens het bedrijf is dat meer differentiatie en meer innovatie. Meer differentiatie en innovatie kan alvast verwacht worden in de vorm van de Nokia Lumia 925 en de nieuwe Smart Camera app, beide aangekondigd op een persconferentie in Londen. Er is met de Nokia Lumia 925 voort geborduurd op de technieken van de Lumia 920 en dan met name de camera.

Lumia 925 heeft ander design

Nokia Lumia 925Qua design heeft Nokia het met de Lumia 925 anders aangepakt dan met de eerdere Lumia’s. Geen polycarbonaat en kleur maar aluminium in de kleuren zwart, wit en grijs. De reden daarvoor is volgens Nokia dat het de consument een ruime keuze wil bieden. Sommige mensen houden van kunststof en kleurtjes, anderen houden weer van metaal en geen kleur. Wel wordt er doorgewerkt aan modellen van polycarbonaat en kleur maar voor nu wilde Nokia een ander materiaal gebruiken voor nieuwe ervaringen en een andere uitstraling.

Specificaties weinig veranderd, wel verbeterd

Qua specificaties is de Lumia 925 nagenoeg gelijk aan de Lumia 920. Een 1,5GHz dual-core processor, 16GB opslag, 1GB werkgeheugen en een 8,7 megapixel camera. Het scherm heeft nog steeds een grootte van 4,5 inch maar maakt nu gebruik van amoled in combinatie met PureMotion HD+ en ClearBlack voor een levendig beeld met veel contrast en  dat altijd vloeiend oogt en ook in direct zonlicht goed zichtbaar is. De achterliggende technologie van de camera is ook verbeterd met onder andere verbeterde software-algoritmes voor betere foto’s en video’s.

Smart Camera voor het makkelijk aanpassen van actiefoto’s


Naast de Lumia 925 werd ook Smart Camera aangekondigd, een app die meegeleverd wordt met de Lumia 925. Smart Camera zal je in staat stellen om op een erg eenvoudige manier gave actie foto’s te maken. De app maakt een serie foto’s tijdens een actie-moment en daarna kun jij bijvoorbeeld de beste foto kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende tijdstippen van het moment (bijvoorbeeld iemand die een duik neemt of iemand die aan het skateboarden is) samen te voegen waardoor je een soort tijdlijn krijgt van een bepaalde actie in één foto. De app brengt ook nog andere bewerk-opties met zich mee zoals het kiezen van betere gezichten na het maken van een groepsfoto, het weghalen van bewegende objecten die er niet horen of het blurren van de achtergrond. De app zal in het begin exclusief zijn voor de Lumia 925 maar komt later deze zomer ook uit voor de overige Windows Phone 8 Lumia’s. De app zal beschikbaar worden na een firmware update genaamd Nokia Lumia Amber.

Deze zomer beschikbaar in Nederland

Nokia Lumia 925 - 1Nokia heeft aangegeven dat het bezig blijft het met brengen van nieuwe ervaringen naar het complete Lumia-portfolio dat draait op Windows Phone 8. Een van die ervaringen zal Smart Camera zijn, maar er wordt constant gewerkt aan nieuwe functies en mogelijkheden. De Nokia Lumia 925 zal in juni al uitgebracht worden in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje en China. Kort daarna zijn andere landen, zoals Nederland, aan de beurt. De adviesprijs voor Europa is 469 euro exclusief de diverse belastingen en de beschikbare kleuren zijn wit, grijs en zwart.

Meld je aan voor de Lumia 925 alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , , ,