Nokia Lumia 925 pas dit najaar naar Nederland

Slecht nieuws voor degene die zitten te wachten op de nieuwe Nokia Lumia 925. Nokia heeft namelijk bekend gemaakt dat het toestel pas dit najaar in Nederland uit komt. In Duitsland vindt de release van het toestel deze week plaats.

Nokia Lumia 925 komt later naar Nederland

Nokia Lumia 925Deze zomer komt de Nokia Lumia 925 uit in Duitsland en dus komt direct de vraag hoe het zit met de release in Nederland. Het antwoord: wij moeten nog een paar maanden wachten. We hebben Nokia gevraagd wat de reden is van de latere release in Nederland.

Nokia kiest regelmatig voor een gefaseerde uitrol van producten. In 2011 was Nederland bijvoorbeeld aangewezen als focusland en kregen we destijds de Lumia 800 als een van de eerste zes landen. In dit geval zijn er andere focuslanden aangewezen, waaronder Duitsland. Waarom een bepaald land focus krijgt hangt af van vele factoren. Er is dus geen sprake van een uitgestelde release maar een gefaseerde release die Nokia hanteert voor de Lumia 925.”, aldus Linda van Aalten (persvoorlichter van Nokia).

Bij de Lumia 920 waren tekorten de reden van de uitgestelde release, en mogelijk wil Nokia nu liever het zeker voor het onzeker nemen. Momenteel wordt in Nederland daarnaast vooral gefocust op de Lumia 520 en 720.


De Nokia Lumia 925 is overigens niet een ‘gloednieuw model’ maar eerder een alternatieve versie van de Lumia 920. Zo maakt de Lumia 925 gebruik van aluminium in plaats van polycarbonaat, zit er een amoled-scherm in in plaats van een lcd-scherm en de lens van de camera is vernieuwd. Het opslaggeheugen is teruggebracht naar 16GB en draadloos opladen zit standaard niet meer in het toestel. Via losse hoesjes is draadloos opladen echt wel mogelijk. Verder zijn de specificaties van de Lumia 925 gelijk aan die van de Lumia 920.

Nokia Lumia 925 voorzien van updates

De Nokia Lumia 925 wordt geleverd met de GDR2-update van Windows Phone 8 en de Amber-update van Nokia zelf. Hierdoor is het mogelijk om naar fm-radio te luisteren, zit er een optie in om een klok te tonen als je scherm standby staat en Datasense is beschikbaar voor iedereen. Ook nieuwe apps zoals de Smart Camera-app wordt met de Nokia Lumia 925 meegeleverd. Deze app zal echter ook zijn weg vinden naar nadere Lumia’s!

Meld je aan voor de alert van de Nokia Lumia 925 en je krijgt direct een melding wanneer we er acties van in ons systeem hebben staan.

of

Bekijk aanbiedingen van de Lumia 520, Lumia 620, Lumia 820 en de Lumia 920!

Tags: , , ,