Nokia verkoopt weer meer Lumia’s

Nokia heeft vergeleken met het vorige kwartaal weer meer Lumia’s verkocht. In totaal gingen er meer dan 7 miljoen Lumia’s over de toonbank. Symbian-telefoons worden nu bijna niet meer verkocht.

Nokia verkoopt meer Lumia’s

LumiasNokia heeft nu een aantal modellen in de winkels liggen. De Lumia 520 is het goedkoopste en het duurste model is nu nog de Lumia 920. Daar tussen in zitten nog drie andere modellen en dit jaar worden ook nog de Lumia 925 en Lumia 1020 uitgebracht. Het populairste model is momenteel waarschijnlijk de Nokia Lumia 520 want de gemiddelde verkoopprijs van Lumia’s is gezakt van 182 euro naar 157 euro.

Het totale aantal Lumia-verkopen is gestegen van 5,6 miljoen in het eerste naar 7,4 miljoen in het tweede kwartaal. Een stijging van ongeveer 32 procent. Analisten hadden verwacht dat Nokia 8,1 miljoen Lumia’s zou verkopen maar dat aantal is dus niet gehaald.

In het tweede kwartaal heeft Nokia een verlies geleden van 115 miljoen euro

Nokia Lumia 920 in Nederland het meest populair

Wereldwijd heeft Windows Phone momenteel een marktaandeel van tussen de 6 en (mogelijk) 15 procent. Nokia heeft daarbij een aandeel van 85,4 procent en de Lumia 520 is het populairste, gevolgd door de Lumia 920 en Lumia 620.

In Nederland liggen de cijfers iets anders. Hier is de Nokia Lumia 920 namelijk het populairste met een aandeel van meer dan 20 procent terwijl de Nokia Lumia 520 slechts 6 procent heeft.

In augustus zal de Lumia 925 uit komen in Nederland en later dit jaar komt de Lumia 1020 uit. Mogelijk zit er ook nog een goedkope Lumia aan te komen dus er zit nog genoeg moois in het verschiet voor Nokia-liefhebbers.

Bron: Business Insider & adduplex blog


Tags: , , , ,