Artikel: Moet een telefoon beschikken over een MicroSD-kaartje?

Ongeveer een jaar geleden hebben we al eens een artikel geplaatst over het belang van MicroSD-kaartjes. De laatste tijd is het echter een steeds meer voorkomende discussie. Het ene toestel heeft het wel, het andere niet. Moet een telefoon erover beschikken of niet?

Kan het ontbreken van uitbreidbaar geheugen een dealbreker zijn?

MicroSDVaak als een nieuwe high-end telefoon aangekondigd wordt zonder de mogelijkheid de opslag uit te breiden ontstaat er een discussie. Een grote meerderheid vindt het dermate groot minpunt dat ze de telefoon links zullen laten liggen. Een kleine minderheid vind het geen probleem en zegt genoeg te hebben aan de 16GB of 32GB die je vaak vindt in het hogere segment. Nu is het natuurlijk zo dat de groep die het ergens niet mee eens is zich meer laat horen en daar zul je dus ook meer van lezen. Om te beginnen bij het begin: welke huidige populaire smartphones beschikken over MicroSD en welke niet?

Telefoon MicroSD Geen MicroSD
Apple iPhone 5S  X
HTC One  X
HTC One (M8)  X
HTC One Mini  X
LG G2  X
LG Nexus 5  X
Motorola Moto G  X
Motorola Moto X  X
Nokia Lumia 1520  X
Nokia Lumia 520  X
Nokia Lumia 1020  X
Samsung Galaxy S3  X
Samsung Galaxy S4 Mini  X
Samsung Galaxy S4  X
Samsung Galaxy S5  X
Sony Xperia S  X
Sony Xperia Z1  X
Sony Xperia Z2  X

Bovenstaande lijstje is maar een kleine greep uit alle toestellen maar het geeft wel een mooi overzichtje. Als je een lijst erbij pakt met álle smartphone die momenteel verkrijgbaar zijn zie je dat het merendeel beschikt over de mogelijkheid een MicroSD-kaartje te plaatsen.

De vraag is echter nog steeds: moet een telefoon over uitbreidbaar geheugen beschikken of niet? Of eigenlijk moeten we de vraag iets anders stellen: is uitbreidbaar geheugen zó belangrijk dat jij een telefoon links zou laten liggen als de opslag niet uitbreidbaar is? Klik hieronder op jouw antwoord! Volgende week gaan we kijken naar de resultaten en plaatsen we er een artikel over.

Poll: Moet telefoonopslag uitbreidbaar zijn?

Ja, een telefoon moet beschikken over uitbreidbaar geheugen.

Nee, uitbreidbaar geheugen is niet perse nodig in een telefoon.


Tags: , , ,