KPN vergroot internetbundels voor het buitenland

Goed nieuws voor de internationale reizigers (binnen de EU) die tijdens het reizen graag wat opzoeken, een foto versturen of gewoon het thuisfront op de hoogte willen houden. KPN heeft namelijk de buitenlandbundels voor het internet vergroot.

KPN kondigt grotere internetbundels voor het buitenland aan

KPNKPN heeft bekendgemaakt dat de internetbundels voor binnen de Europese Unie vergroot zijn. Voor 10 euro per maand kreeg je voorheen 100MB maar dat is nu verhoogd naar 200MB. De dagbundel van 2,50 euro per dag was voorheen goed voor 15MB en daar krijg je nu 50MB voor. KPN stelt dat de gewijzigde bundels er voor moeten zorgen dat klanten minder bang zijn om in het buitenland online te gaan. Nu zouden klanten veelal van wifi gebruik maken omdat ze bang zijn dat ze zonder wifi snel in de kosten lopen.

De wijziging van de maand- en dagbundel is per 1 mei van kracht.

December 2015 wordt roaming afgeschaft

Mobiel internet in het buitenland is momenteel een hot item. Momenteel kan dat nogal snel in de kosten lopen als je geen bundel hebt en per land en provider verschillen de kosten per MB in het buitenland. Er zijn ook genoeg horrorverhalen te vinden over torenhoge kosten door het gebruik van internet in het buitenland. Om daar voorgoed van af te zijn wil het Europees Parlement roaming aan banden leggen. Als alles goed gaat zijn in december 2015 de roaming-kosten afgeschaft en betaal je binnen de Europese Unie per MB wat je ook in Nederland per MB betaalt. Dan hoef je niet perse een bundel meer aan te schaffen als maar af en toe een berichtje wilt sturen of de mail wilt bekijken. Dan krijg je wel wat kosten buiten de bundel maar dat loopt dan niet zomaar meer in de honderden euro’s.

Bron: Tweakers


Tags: , , , ,