Roamingtarieven in Europa flink gedaald

In een streven de kosten van mobiel gebruik in heel Europa gelijk te krijgen zijn vandaag op 1 juli, net als voorgaande jaren, de roamingtarieven binnen Europa verlaagd. Goed nieuws als je binnenkort op vakantie gaat!

Roamingtarieven binnen nu en anderhalf jaar helemaal verdwenen

Bellen_in_het_buitenlandOver anderhalf jaar moeten roamingtarieven helemaal verdwenen zijn maar om daar naartoe te werken worden de roamingtarieven al een aantal jaar stelselmatig verlaagd. Zo betaalde je in 2010 nog zo’n 50 cent per minuut voor bellen vanuit het buitenland en 20 cent per minuut als je gebeld werd in het buitenland. In 2012 betaalde je voor 1MB gemiddeld nog 70 cent.

Inmiddels zitten we halverwege 2014 en zijn de roamingtarieven al drastisch verlaagd. Zo betaal je voor een sms sturen vanuit het buitenland 6 cent en bellen vanuit het buitenland kost je eveneens 6 cent (per minuut). Zelf bellen kost je 20 cent per minuut. 1MB aan data kost ook 20 cent. Uiteindelijk moeten die prijzen gelijk zijn met wat je hier in Nederland (buiten je bundel) betaalt per minuut, sms en MB.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,