Terug naar de middeleeuwen met Rival Knights

Er is een leuk spel verschenen voor iOS, Android en Windows Phone waarmee je in de huid kruipt van een ridder ten tijde van de middeleeuwen. Je doel? De tegenstander uitschakelen met je lans tijdens diverse wedstrijden!

Breek je lans met Rival Knights!

rival-knights-startWe kwamen net een leuke game tegen die gratis te downloaden is op iOS, Android en Windows Phone en dat moet natuurlijk met de lezers van GSMacties.nl gedeeld worden! In de middeleeuwen werden er vaak toernooien gespeeld en een van de onderdelen van zo’n toernooi was vaak het steekspel. Dat steekspel is waar Rival Knights om draait. Je hebt je paard, je lans en je enige doel is zorgen dat de tegenstander de grond van dichtbij gaat zien.

rival-knights-instructiesHet spel is eenvoudig te spelen: bij het aftellen tik je op het juiste moment op het scherm voor een perfecte start en daarna blijf je tikken op het juiste moment. Wanneer de tegenstander dichtbij genoeg is moet je je lans op de juiste plek mikken waarna hij (als het goed is) de lucht in geslingerd wordt met een enkeltje naar de grond. Na elke wedstrijd verdien je gouden munten en daarmee kun je nieuwe helmen, harnassen en lansen kopen. In het spel zijn vijf toernooien aanwezig, elk met een eigen set wedstrijden.

rival-knights-gevechtNaast spelen tegen de computer is het overigens ook nog mogelijk om tegen een echt persoon te spelen via multiplayer.

Download Rival Knights gratis in de App Store van Apple
Download Rival Knights gratis in de Google Play Store van Android
Download Rival Knights gratis in de Marketplace van Windows Phone

 Het grote nadeel van ‘gratis’

rival-knights-aankopenEen nadeel is overigens wel dat je credits moet gebruiken om een wedstrijd te kunnen spelen. Je begint de game met zes van deze credits (in de vorm van rode stempels) en daar ben je vrij snel doorheen. Je krijgt zo nu en dan wel een extra credit, maar je kunt ze er ook bij kopen. En zie daar het grote hekelpunt van Rival Knights: voor veel upgrades betaal je abnormaal veel gouden munten, waarvoor je enorm veel moet spelen. En als je heel veel wilt spelen heb je twee keuzes: veel wachten of geld betalen. Ook zijn er bepaalde upgrades waar je diamanten voor moet betalen en die kun je alleen krijgen door ze te kopen met echt geld.


Tags: , , , , , ,