@evleaks stopt met ‘lekken’

@evleaks is misschien wel ’s werelds meest bekende ‘lekker’ (bij gebrek aan een beter woord). Al twee jaar plaatst Evan Blass regelmatig gelekte telefoons online via Twitter, maar hij heeft nu bekendgemaakt te stoppen.

Evan ‘@evleaks’ Blass stopt met het lekken van smartphones

In de zomer van 2012 begon Evan Blass met het lekken van telefoons op het Twitteraccount @evleaks en in de meeste gevallen bleken de lekken correct te zijn. Voordat hij daarmee begon werkte hij bij Pocketnow en daarvoor bij Engadget. Hij was dus geen vreemde in het telecomcircuit. Vanwege het lekken werd hij snel bekend, en dat terwijl hij vaak niet meer dan een foto + naam van een nog onbekend toestel online plaatste. Evan Blass zegt echter dat hij financieel niet meer rond kan komen met het lekken van toestellen en ook kampt hij met de steeds erger wordende aandoening MS (Multiple sclerose).

We zijn benieuwd of iemand het stokje van Blass over gaat nemen. Zelf zegt hij in ieder geval uit te sluiten nog terug te keren in de techindustrie. Hij kijkt wel met trots terug op zijn carrière als lekker. Een van zijn mooiste ‘leaks’ was die van de HTC M8 Prime. Hoewel het toestel nooit uitgekomen is vond Blass de roterende 3D-render ‘hypnotiserend’. Ook is hij er trots op dat hij de de lijst van beste reporters, schrijvers en denkers van het internet stond van Wired.

Blass hoopt overigens weer van telefoons te kunnen genieten in de toekomst. Door het werk dat hij had werd het plezier uit de telefoons gehaald. “Ik wil echt heel graag dat gevoel terugkrijgen van toen smartphones nog van die prachtige nieuwe gadgets waren; zakcomputers waarmee je kon communiceren via je stem, tekst en data op een totaal zelf samen te stellen manier en met eindeloze mogelijkheden“, aldus Blass tegenover The Next Web. Zijn Twitteraccount zal overigens geen stille dood sterven. Hij gaat de account @evleaks vanaf nu gebruiken voor persoonlijke zaken. En als het op een vervanger aankomt wijst hij TK O’Conner van TK Tech News aan:  “Die man is een beest wat betreft lekken en hij is een van de aardigste gasten die je ooit zult ontmoeten.”

Bron: The Next Web


Tags: , , , ,