KPN en T-Mobile komen in 2015 met abonnementen waarin tegoed niet vervalt

In 2015 gaan KPN en T-Mobile hun abonnementen aanpassen zodat klanten niet meer teveel betalen. Veel klanten hebben aan het einde van de maand veel data uit hun bundel over en dat is in feite weggegooid geld. Wat de plannen precies zijn is niet bekend.

Een einde aan beperkt houdbare bundels?

Als je een abonnement neemt dan kies je vaak voor een internetbundel die wat groter is dan je eigenlijk nodig hebt. Beter veel data dan elke maand opletten met je verbruik toch? Maar op die manier gooi je op jaarbasis wel een hoop geld weg. Stel dat je een internetbundel hebt dan 1GB bij T-Mobile en je gebruikt gemiddeld 600MB per maand over een periode van twee jaar. Enig idee hoeveel geld je dan ‘weggooit’? 144 euro.

Minister Kamp van Economische Zaken heeft gezegd dat KPN en T-Mobile met een oplossing zullen komen voor het probleem: “KPN en T-Mobile hebben eveneens toegezegd met maatregelen te zullen komen. Deze zijn nog niet geïmplementeerd, maar de aanbieders hebben mij gegarandeerd dat ze uiterlijk de eerste helft  van 2015 zullen zijn geëffectueerd.” Dat betekent dus dat er uiterlijk in juni 2015 aanpassingen zijn doorgevoerd op de abonnementen.

Wat die maatregelen zijn is nog niet bekend maar waarschijnlijk gaat het om data die langer houdbaar blijft. Enkele jaren terug waren bundels nog vaak enkele maanden of het hele abonnement geldig en kon je minuten gewoon meenemen naar de volgende maand. Inmiddels zijn bundels eigenlijk vrijwel altijd maar één maand geldig. Hierdoor kun je niet data en minuten opsparen in rustige maanden zodat je meer te besteden hebt in drukke maanden. Het kan ook zijn dat er meer gedaan wordt met maandelijks opzegbare abonnementen.

Minister Kamp heeft aandacht voor de houdbaarheid van bundels omdat de Consumentenbond er namens veel klanten over heeft geklaagd. Wettelijke maatregelen wil de minister nog niet nemen omdat er een keuze komt als T-Mobile en KPN de wijzigingen doorvoeren. Ook zie je steeds meer bundels met onbeperkte minuten en data en daar zijn maatregelen ook niet voor nodig.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , , ,