Preview: iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Voorlopige conclusie

iPhone-6-kleurenHet is goed te zien dat ook Apple eindelijk over is gegaan op grotere schermen. 4 inch kan anno 2014 echt niet meer voor een high-end smartphone en dat snapt Apple ook. Wel valt de resolutie van de iPhone 6 een beetje tegen. In een tijd waar we schermen met resoluties van 1920 x 1080 pixels gemeengoed zijn en resoluties als 2560 x 1440 pixels in opmars zijn valt 1134×750 pixels een beetje tegen. Uiteindelijk gaat het om de scherpte en die schijnt goed te zijn, maar stiekem hadden we op wat meer gehoopt. De iPhone 6 Plus heeft wel een resolutie van 1920 x 1080 pixels, dus het is mogelijk!

Ook zijn we bang dat de 1,4GHz dual-core-processor en 1GB werkgeheugen een beetje karig zijn. Nu weten we dat Apple de iPhones in combinatie met iOS 8 goed weet te optimaliseren, maar apps worden steeds zwaarder en als ontwikkelaars gewend raken aan de zware processors en het vele werkgeheugen in onder andere Android-smartphones, zal de iPhone daar dan niet onder lijden?

Al met al zijn de iPhone 6 en 6 Plus weer prima smartphones en waardige opvolgers van de iPhone 5S en 5C, maar ergens is het ook een beetje meer van hetzelfde. Maar dat is iets dat niet perse aan Apple ligt maar aan de smartphonemarkt zelf. Er is momenteel weinig vernieuwing en innovatie. Veel van de zaken die we nu zien zijn verbeteringen van bestaande zaken.

Bekijk aanbiedingen van de iPhone 6 16GB!
Bekijk aanbiedingen van de iPhone 6 Plus 16GB!

< Vorige pagina                                                                                                 Volgende pagina >


Tags: , , , , ,