Preview: iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Extra – Apple Pay en Apple Watch

Apple heeft naast de iPhone 6 ook een nieuwe dienst en hun eerste wearable aangekondigd. Die dienst is Apple Pay en maakt gebruik van NFC op de iPhone 6-modellen. De dienst stelt je in staat om te betalen met je telefoon en het enige dat je ervoor hoeft te doen is je vingerafdruk scannen om een betaling af te ronden. In de Verenigde Staten zijn er al meer dan 200.000 betaalautomaten waarbij je kunt betalen met Apple Pay en onder andere McDonalds en Starbucks hebben toegezegd Apple Pay te ondersteunen.

In Nederland zal het niet zo’n vaart lopen met Apple Pay. De dienst is vooral gericht op creditcardgebruikers en hier in Nederland worden creditcards niet veel in winkels gebruikt. Wij zijn meer van de pinpassen, maar misschien dat Apple daar ook iets voor verzint.

Apple-WatchDan de Apple Watch, de eerste smartwatch van Apple. Velen hadden een iets stijlvoller design verwacht dan wat Apple liet zien. Nu is het een soort vernieuwde iPod Nano met een luxe bandje, en dat valt toch wel een beetje tegen. Ook is de smartwatch niet waterdicht (in tegenstelling tot veel andere smartwatches) en ook de Apple Watch moet je iedere nacht aan de oplader leggen. De Apple Watch heeft dus niet de wow-factor die iedereen verwachtte. Het is niet de revolutie waar op gehoopt werd. In plaats daarvan lijkt het (voor nu althans) een dertien-in-een-dozijn smartwatch te zijn.

Apple-Watch-stijlenWe gaan op een later punt nog dieper in op de Apple Watch om te kijken wat het apparaatje kan en of het zich kan onderscheiden van de andere smartwatches.

< Vorige pagina


Tags: , , , , ,