4G van Tele2 over drie weken in Nederland

Tele2 gaat over drie weken beginnen met het aanbieden van 4G in Nederland en daarmee is ook de laatste provider over de 4G-brug. De overige drie providers bieden al langer 4G aan in Nederland.

Tele2-4GIn eerste instantie begint Tele2 in 2015 met het aanbieden van 4G in het gebied van Amsterdam tot Rotterdam. Daarna wordt geleidelijk het gebied uitgebreid naar andere delen van het land. Vanaf maart 2016 moet 4G van Tele2 landelijk dekkend zijn.

Over de abonnementen is nog niks bekendgemaakt maar bestaande klanten zullen gratis en voor niks 4G krijgen. Vanaf maart zouden de abonnementen omgezet moeten worden zodat bestaande klanten met het snellere internet aan de slag kunnen. Volgens Tele2 wordt 4G in Nederland gezien als ‘premium’ dienst en de provider hoopt die gedachte te kunnen doorbreken. Door de lage kosten die gepaard gingen met het opzetten van het 4G-netwerk kan Tele2 wat meer doen met prijzen van hun abonnementen. “We geloven dat Tele2 in de beste positie is de Nederlandse providers uit te dagen in een markt waar 4G door consumenten nog steeds beschouwd wordt als dure premium dienst en de prijzen voor databundels zijn de hoogste in Europa“, aldus Tele2.

Tele2 zal trouwens de eerste provider ter wereld zijn met een netwerk puur voor 4G. Voor Tele2 is dit een voordeel want (zo zeggen ze zelf) dat betekent dat ze geen duur 2 of 3G-netwerk hoeven te onderhouden en de kosten die ze wél hebben worden gedeeld met T-Mobile omdat ze dat netwerk gebruiken voor 2 en 3G.

Bron: Tele2


Tags: , , , ,