Android M verschijnt dit jaar nog

Eind vorig jaar kwam Android ‘L’ Lollipop uit, versie 5.0 van het mobiele besturingssysteem van Google. Dit jaar zal volgens Google-topman Ceasar Sangupta Android ‘M’ uitkomen, versie 6.0 van het systeem.

Inmiddels zit Android Lollipop op versie 5.1. De update naar 5.1 is maar een kleine en bevat vooral bugfixes en prestatieverbeteringen. Mogelijk komen er dit jaar nog wel wat meer kleinere updates uit maar ook een grote update moet dit jaar uit gaan komen. Google-topman Ceasar Sangupta duidt die update aan als Android M.

Behalve een letter is er niet meer informatie vrijgegeven. Zo is niet bekend wat we kunnen verwachten van Android M of wat er allemaal vernieuwd gaat worden. Android L werd eind juni 2014 aangekondigd. Een naam was toen nog niet bekend en de aankondiging was vooral bedoeld voor ontwikkelaars. Mogelijk kondigt Google Android M ook ergens in juni aan tijdens Google I/O.

De grote vraag is nu wat de naam van Android M gaat worden. Op het plaatje hierboven zie je tal van snoepgoed dat begint met de ‘m’. Met Android 4.4 KitKat liet Google zien dat ze ook merknamen kunnen gebruiken dus misschien dat we dit jaar Android 6.0 Maltesers gaan krijgen, of Android 6.0 Milkyway!

Bron: Tekno


Tags: , , , ,