Contactloos betalen met de Rabo Wallet-app van de Rabobank

Rabobank heeft zijn app uitgebracht voor contactloos betalenn. De app heet Rabo Wallet uitgebracht in de Google Play Store en werkt vooralsnog alleen op de Samsung Galaxy S4 of een Galaxy Note 3.

Rabo-Wallet1Rabo Wallet tovert je telefoon om in een moderne equivalent van de portemonnee waarmee je contactloos kunt betalen. De app loodst je eerst door een setup heen waarmee alles klaargemaakt wordt voor gebruik. Zo moet een gebruiker zich onder andere identificeren met zijn/haar Rabo Reader of Rabo Scanner. Daarna moet er een mobiele pincode gekozen worden. Die pincode kan gebruikt worden voor alle betalingen maar er is ook een optie om de pincode pas te hoeven gebruiken bij betalingen boven de 25 euro.

Uiteraard moet een smartphone wel beschikken over bepaalde hardware en software zodat alles veilig opgeslagen en verwerkt wordt. De Galaxy S4 en Note 3 (en vast nog veel meer toestellen) hebben een Secure Element dat gekoppeld is aan de NFC-chip. Ook wordt er door Rabo Wallet gebruikgemaakt van KMS Agent, een app van Samsung die betrekking heeft op de NFC-chip en werkt alleen maar met Samsung-firmware.

Voor nu is Rabo Wallet dus nog exclusief te gebruiken op de twee toestellen van Samsung maar de app verschijnt later ook voor meer toestellen die beschikken over NFC.


Tags: , , , , ,