Samsung houdt wedstrijd om app-ontwikkeling te stimuleren

Samsung heeft deze week voor het eerst in Nederland een App Developer Challenge georganiseerd. Het doel van een dergelijke wedstrijd is om meer apps naar bepaalde toestellen te krijgen, in dit geval de Galaxy Gear-producten en de Galaxy S5.

Samsung wil meer lokale aps op diverse producten

Samsung wil dat Nederlandse ontwikkelaars nuttige lokale apps maken en dan wil het bedrijf voor elkaar krijgen door wedstrijden te organiseren. Deze week vond de eerste App Developer Challenge plaats, met de naam The Appointment. 33 ontwikkelaars en contentpartijen zijn gestimuleerd om apps te maken voor de Galaxy Gear-producten en de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5. Voor de eerste Galaxy Gear werd geplaagd door een gebrek aan apps, mede doordat apps alleen in samenwerking met Samsung gemaakt konden worden.

Samsung Gear Fit designsWedstrijden zoals The Appointment bestaan al langer en worden door diverse fabrikanten gehouden. Het is een goede manier om ontwikkelaars warm te krijgen voor je systeem. Vaak worden er prijzen gekoppeld aan dergelijke wedstrijden, maar vaak gaan ontwikkelaars ook naar huis met een nieuwe telefoon of tablet, om ervoor te zorgen dat ze blijven ontwikkelen.

Uiteraard hoort bij een wedstrijd ook een winnaar en de winnaar van The Appointment gaat naar huis met 10.000 euro. Deze winnaar zal over enkele weken bekendgemaakt worden.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,