Artikel: de Apple Watch gaat het zwaar krijgen

Welke smartwatches zijn er?

Merken als Sony, LG, Motorola, Huawei, Samsung en Asus hebben inmiddels al smartwatches op de markt gebracht. Vooral LG en Motorola hebben hoge ogen gegooid met de LG G Watch R en de Motorola Moto 360. We zullen de populairste smartwatches even onder elkaar plaatsen zodat je een goed beeld krijgt van wat er momenteel te krijgen is.

Watch-Gear-RWe beginnen met de LG G Watch R, toch wel een van de stoerdere slimme horloges die je kunt kopen. Het horloge heeft een grootte van 46,4 x 53,6 x 9,7mm en een gewicht van 62 gram. Het scherm heeft een grootte van 1,3 inch (3,3cm) en een resolutie van 320×320. De 410mAh-accu gaat 48 uur mee en de materialen die gebruikt worden zijn staal en leer. De LG G Watch R is waterdicht en draait op Android Wear (alleen compatible met Android-smartphones). De prijs ligt momenteel zo rond de 250 euro.

Moto-360-voorkantDe Motorola Moto 360 is de grote concurrent van de LG G Watch R en is wat eleganter vormgegeven. Het formaat is 46 x 46 x 11,5mm en het gewicht is 49 gram. Het scherm heeft een grootte van 1,56 inch (~4cm) en de resolutie bedraagt 320×290 pixels. De 320mAh-accu kan ongeveer anderhalve dag mee en de materialen die gebruikt worden zijn leer en roestvaststaal. Ook de Motorola Moto 360 is waterdicht en draait op Android Wear. De prijs ligt momenteel zo rond de 250 euro.

Gear-S-voorkantOok Samsung heeft al zijn eerste stappen gezet in de wereld der smartwatches en hun nieuwste model is de Samsung Gear S. De grootte van de Gear S is 39,8 x 58,3 x 12,5mm en het gewicht is 67 gram. Het scherm is licht gebogen en heeft een grootte van 2 inch (5cm) met een resolutie van 360×480 pixels. De 350mAh-accu is voldoende om de dag meer door te komen. Samsung maakt gebruik van kunststof en synthetisch rubber voor het horloge en hij is waterdicht. De Gear S draait niet op Android Wear maar wel op Android en is alleen compatible met Android-smartphones. De prijs ligt momenteel zo rond de 350 euro.

Huawei-Watch-voorkantEen nieuwe speler is Huawei en zij brengen zeer binnenkort de Huawei Watch op de markt. Qua design lijkt de Huawei Watch erg op de Moto 360. De grootte is 42 x 42 x 11,3mm en het gewicht is nog niet bekend. Het schermpje heeft een grootte van 1,4 inch (~3,5cm) met een resolutie van 400×400 pixels. Zowel de behuizing als de band zijn gemaakt van roestvaststaal en de accu heeft een capaciteit van 300mAh. Wat de accuduur en de prijs zijn is nog niet bekend maar mogelijk zal deze zo rond de 200 a 250 euro liggen.

En dan is er ook nog de ASUS ZenWatch die qua design een mix lijkt te zijn tussen de Samsung Gear S en de Apple Watch, er is de Pebble Steel en later dit jaar de Pebble Time en de Sony Smartwatch 3. Veel van de smartwatches zijn qua specificaties vergelijkbaar en veel hebben als overeenkomst dat ze alleen compatible zijn met Android-smartphones (mede doordat Android Wear nog geen andere systemen ondersteunt). Alleen de Pebble ondersteunt naast Android ook nog iOS.

Smartwatches

1 – Intro
2 – Welke smartwatches zijn er?
3 – Smartbands
4 – Hoe gaat de Apple Watch het doen?

Tags: , , , , , , , , , ,