Sony brengt Android 5.0 alleen naar Xperia Z-toestellen

Sony heeft bekendgemaakt dat de Android 5.0-update alleen uit zal komen op de Xperia Z-toestellen. Gebruikers van de diverse andere Xperia-modellen vissen dus naast het net. De bekendmaking is gedaan via social media.

Sony Xperia M2Op Twitter vroeg een gebruiker of de Sony Xperia M2 ook Android 5.0 zal krijgen en in een reactie daarop heeft Sony het volgende gezegd: “We kunnen zeggen dat de Android 5.0 Lollipop update alleen uitgebracht zal worden voor de volledige Xperia Z-lijn. Sorry hiervoor.

Toestellen als de Sony Xperia Z, Xperia Z1, Z1 Compact, Z2, Z3 en Z3 Compact zullen de update dus gewoon ontvangen. Alle andere modellen krijgen de update niet. Daarmee doet Sony het al beter dan veel andere fabrikanten, maar het is toch spijtig dat de goedkopere modellen de update niet ontvangen. Toestellen die in 2015 uitgebracht worden komen overigens standaard met Android 5.0 of krijgen later de update naar Android 5.0. Zo wordt de nieuwe Sony Xperia M4 standaard met de nieuwste versie van Android geleverd.

Op zoek naar een Sony smartphone?
Vergelijk dan alle Sony acties!

Tags: , , , , ,