Sony maakt updateschema van Android 4.4 bekend

Sony heeft het updateschema van Android 4.4 voor de Xperia-toestellen bekendgemaakt. Ook is er bekendgemaakt wat er naast de gebruikte Android 4.4-wijzigingen gaat veranderen voor Xperia-gebruikers.

Sony maakt uitrol van Android 4.4 voor Xperia-smartphones bekend

Sony Xperia M2Sony heeft bekendgemaakt dat de Sony Xperia Z Ultra, Xperia Z1 en de Xperia Z1 Compact met ingang van nu Android 4.4 zullen ontvangen. Dat de uitrol al begonnen is wil overigens niet zeggen dat je ook al direct de update ontvangt aangezien de uitrol vaak gefaseerd is. Even de update-notificatie in de gaten houden dus of zelf even checken op updates (hierdoor kun je de update vaak eerder ontvangen). Daarnaast heeft Sony ook bekendgemaakt dat Android 4.4 ook in ontwikkeling is voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en de Xperia Tablet Z en dat die toestellen de update in mei of juni zullen ontvangen. De Xperia T2 Ultra, Xperia E1 en de Xperia M2 zullen Android 4.4 ook ontvangen maar details daarover volgen later. Al met al flink wat toestellen die de update zullen ontvangen!

Android 4.4 brengt veranderingen mee voor Xperia-gebruikers

En dan de veranderingen die Android 4.4 met zich meebrengt voor Xperia-gebruikers:

Android 4.4 – Sony heeft niet veel veranderd aan de basis van Android 4.4. Deze nieuwe versie brengt betere prestaties en is op een aantal punten geoptimaliseerd. Sony heeft daarnaast nog een verbeterde Status Bar en Quick Settings toegevoegd. Het geheel zou meer intuïtief moeten zijn en fijner zijn om naar te kijken.
Vernieuwde interface – Een bekende interface voor PS4-gebruikers (aldus Sony), met een nieuwe openingsanimatie en een nieuwe live-wallpaper.
App-updates – Alle eigen apps van Sony worden geüpdatet naar de nieuwste versie. Hierdoor zullen apps als Messaging, MyXperia, Smart Connect, TrackID, Sony Select, en nog vele andere apps verbeterd, aangepast en vernieuwd worden!
Betere integratie van Sony-diensten – De apps WALKMAN, Album and Movies en de clouddienst van Sony Entertainment Network zijn beter geïntegreerd, hebben een betere interface, betere downloadsnelheden en nog meer.
Betere custom thema’s – Er zijn diverse aanpasbare thema’s beschikbaar via Sony Select. Deze Xperia Themes bieden diverse designs, stijlen en nog meer.

Bron: GSMArena


Tags: , , , , , ,