Sony geeft toestellen volgend jaar Android 4.4-update

Sony heeft bekendgemaakt dat het volgend jaar de toestellen van de Xperia Z-serie zal updaten naar Android 4.4. Volgende maand zal Sony beginnen met het beginnen van het uitrollen van de Android 4.3-update.

Android 4.3

Android Jelly Bean logoSony gaat volgende maand beginnen met de uitrol van Android 4.3 naar de volgende toestellen: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP, Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Xperia T, Xperia TX en de Xperia V. Of er ook nog andere toestellen aan het lijstje toegevoegd worden is niet bekend en een precieze datum van de uitrol is door Sony nog niet gegeven.

Android 4.4

Android Kitkat logoNaast het bekendmaken van de uitrol van Android 4.3 heeft Sony ook bekendgemaakt dat vanaf volgend jaar Android 4.4 uitgerold wordt. In eerste instantie zal de update alleen beschikbaar zijn voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Tablet Z, Xperia Z Ultra en de Xperia Z1. Dat is een opvallend lijstje omdat Android 4.4 flink geoptimaliseerd is voor de wat tragere en goedkopere toestellen en die lijst bevat juist de duurdere toestellen. Sony zegt bij de aankondiging wel dat deze lijst de eerste reeks aan toestellen is die de update zullen krijgen. Later wordt de lijst dus nog uitgebreid met andere toestellen.

Bron: Sony


Tags: , , , ,