Geen Android 5.0 voor Samsung Galaxy S4 Mini, Ace 4 en Ace Style

Eerder gingen er geruchten dat de Samsung Galaxy S4 Mini, Ace 4 en Ace Style de update naar Android 5.0 zouden ontvangen, maar Samsung heeft nu gezegd dat die update er waarschijnlijk nooit zal komen.

Samsung Galaxy S4 Mini - front - thumbBij Android Planet hebben ze om duidelijkheid gevraagd bij Samsung want zij waren wel benieuwd hoe het nou zit met de drie Samsung-telefoons. “De verwachting is dat er voor deze toestellen geen update naar Android 5.0 Lollipop komt“, aldus een woordvoerder van Samsung. Waarom er geen update naar deze telefoons komt wordt niet gezegd, maar aan de hardware ligt het in ieder geval niet. Er zijn namelijk telefoons die wél Android 5.0 hebben en vergelijkbare hardware aan boord hebben.

De Samsung Galaxy S4 Mini stamt alweer uit midden 2013 en is dus ongeveer twee jaar oud. De Galaxy Ace 4 is eveneens ongeveer twee jaar oud en de Ace Style ook. Voor Samsung is het waarschijnlijk niet meer rendabel om dergelijke telefoons van updates te voorzien, vooral ook omdat het nogal een proces is om updates uit te brengen. Zo wil je als bedrijf een consistente gebruikerservaring, of je nou een Galaxy S4 Mini of Galaxy S6 gebruikt en dat betekent dat je de oudere toestellen ook moet voorzien van een nieuwe versie van TouchWiz. Die moet weer aangepast worden voor de andere hardware, die moet getest worden, datzelfde moet ook gebeuren met Android, en ga zo maar door.

Updaten is een tijdrovende klus

Het is niet alleen Samsung die oudere en goedkopere toestellen geen updates meer geeft, maar diverse andere merken doen het ook. Zeker wat Android betreft worden er behoorlijk wat telefoons uitgebracht met de meest uiteenlopende hardware waardoor updates maken nou eenmaal een tijdrovende klus is. Kijk bijvoorbeeld naar HTC: eind november, toen Android 5.0 uit kwam, maakte ze bekend dat ze binnen 90 dagen de update naar de One (M7) en One (M8) zouden brengen. Twee telefoons, die ook nog eens redelijk gelijk zijn aan elkaar, in 90 dagen tijd. Het zal misschien nog wel wat sneller kunnen, maar het kost gewoon veel tijd.

Daar komt nog eens bij dat veel mensen na twee jaar wisselen van telefoon dus hoeveel zin heeft het om die telefoons nog te voorzien van de laatste updates? Wij juichen het updaten van oudere telefoons uiteraard wel toe, maar snappen het uitblijven van updates ook.

Bron: Android Planet

 


Tags: , , , ,