Samsung Galaxy S3 hardware gelekt?

Gisteren hadden we nog een bericht waarin werd gezegd dat de beveiliging rondom de Galaxy S3 enorm streng is, maar nu is er mogelijk toch iets uitgelekt. Een Taiwanese site zegt de hardware in handen te hebben!

Ten eerste: hoe betrouwbaar is dit? Waarschijnlijk behoorlijk betrouwbaar. De website, Tinhte, had ook al vroegtijdig toegang tot de iPad, Galaxy Tab en verschillende HTC telefoons. We denken dat dit dus wel eens een op waarheid gebaseerd gerucht kan zijn.

httpv://www.youtube.com/watch?v=3Ei61wWOr4w

Wat direct opvalt aan het filmpje is hoe het toestel eruit ziet. Het is een standaard behuizing zonder toeters of bellen. Dat kan ook wel kloppen want Samsung maakt gebruik van generieke behuizingen voor test-doeleinden. Qua uitstraling kunnen we dus niks zeggen over de nieuwe Samsung Galaxy. Waar we het wel over kunnen hebben zijn uiteraard de specificaties:

– Exynos 4412 1.4GHz quad-core processor
– 8 megapixel camera
– 1GB RAM geheugen
– 4,6 inch scherm met 720×1280 resolutie
– 2050mAh batterij
– NFC enabled
– Uitbreidbaar geheugen door middel van een Micro SDHC kaartje
– Maakt gebruik van een normale sim-kaart in plaats van micro-sim
– Mali 400 GPU (zit ook in de Galaxy S2)

Nu gaat het in dit geval om een prototype van de Galaxy S3 en dit model stamt uit 16 december 2011. Samsung kan in feite tot de laatste minuut eraan werken dus wie weet wat er nog allemaal is veranderd tussen toen en nu. Het scherm kan bijvoorbeeld 4,7 inch zijn in de uiteindelijke versie of de processor wat sneller. Wat ons echter het meeste opvalt is de GPU (de grafische chip). De kans bestaat dat de GPU nog gaat veranderen want de tijd heeft sinds de komst van de Galaxy S2 natuurlijk niet stilgestaan. Van de andere kant: de recente Galaxy Note bevat ook een Mali 400. Heeft Samsung het lekkers bewaard voor de Galaxy S3 of is er momenteel geen betere keuze?

Galaxy-S3-hardware3Galaxy-S3-hardware2Galaxy-S3-hardware1

De rest van de specificaties zien er netjes uit, al hadden wij stiekem op wat beters gehoopt. Meer werkgeheugen, een snellere processor en een grotere accu. Wie weet verandert er nog een en ander dus we zijn benieuwd. Waar we echter nóg meer benieuwd naar zijn is hoe de Galaxy S3 eruit gaat zien! We zullen het over ongeveer twee weken zien tijdens het Samsung Unpacked evenement op 3 mei. De reactie van Samsung op dit bericht is overigens weinig zeggend al ontkennen ze de waarheid achter de video niet:

We zullen je meer kunnen vertellen tijdens het Samsung Mobile Unpacked evenement.”


Tags: , ,