Telegram heeft nu 62 miljoen actieve gebruikers

Telegram heeft momenteel 62 miljoen actieve gebruikers en dagelijks worden er maar liefst 2 miljard berichten verwerkt. Ondanks het flinke aantal gebruikers loopt Telegram echter nog altijd flink achter op WhatsApp.

Telegram logoDe cijfers zijn afkomstig van Pavel Durov, een van de oprichters van Telegram, en hij heeft ze doorgespeeld naar TechCrunch. De 62 miljoen actieve gebruikers versturen momenteel 2 miljard berichten per dag. In december 2014 stond de teller nog op 50 miljoen actieve gebruikers en 1 miljard berichten per dag. Momenteel melden zich zo’n 220.000 mensen aan per dag voor de app en in december was dat nog 145.000.

Hoewel Telegram een van de grotere concurrenten is van WhatsApp heeft de app nog een lange weg te gaan om bij zijn grote concurrent in de buurt te komen. WhatsApp heeft momenteel maar liefst 800 miljoen actieve gebruikers, bijna twee keer zoveel als een jaar geleden. Toen WhatsApp overgenomen werd door Facebook kwam de app even in een kwaad daglicht te staan vanwege privacybezwaren. Veel gebruikers riepen toen over te stappen naar Telegram maar uiteindelijk bleven teveel mensen bij WhatsApp waardoor de impact op lange termijn heel erg mee viel.

Sinds de overname is het gebruikersaantal van WhatsApp zo ongeveer verdubbeld en Telegram heeft er baat bij gehad dat het even volop in de schijnwerpers heeft gestaan, maar daar houdt het ook bij op. WhatsApp is nog altijd de berichtendienst die iedereen gebruikt en dat zal met 800 miljoen actieve gebruikers niet snel veranderen. Maar wie een goed alternatief wil hebben kan prima terecht bij Telegram, maar dan moeten je vrienden ook wel mee gaan anders heb je er zo weinig aan.

Bron: TechCruch


Tags: , ,