Gerucht: Apple maakt iPhone zonder homeknop

Apple zou intern werken aan de ontwikkeling van een scherm met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Dat zou betekenen dat toekomstige iPhones mogelijk geen homeknop meer krijgen.

Apple Touch IDVolgens Digitimes zou Apple werken aan ‘Touch and Display Driver Integration“, ook wel TDDI genoemd. Hoewel het moeilijk klinkt betekent het dat Apple werkt aan een scherm waarbij alles aangestuurd wordt vanaf 1 chip. Nieuw is het niet, maar Apple gaat wel nog een stapje verder. Het gerucht gaat namelijk dat Apple ook de vingerafdrukscanner toe wil voegen aan die chip. Uiteindelijk zou het mogelijk moeten zijn om extreem dunne schermen te produceren met een geïntegreerde vingerafdrukscanner waardoor een homeknop niet meer nodig zou zijn. Het scherm zou dan praktisch heel de voorkant kunnen vullen.

Het is nog niet bekend hoe ver Apple is met de ontwikkeling van de TDDI en het is dan ook onwaarschijnlijk dat we er al iets van gaan zien in de iPhone 6S. We zien het eerder gebeuren dat de iPhone 7 uitgerust gaat worden met dit nieuwe scherm waarmee dat de eerste iPhone zonder homeknop wordt. Als dat dan ook nog eens gekoppeld wordt aan het nieuwe soort metaal dat Apple ontwikkeld heeft dan kan de iPhone 7 wel eens een erg innovatieve smartphone worden!

Bron: Apple Insider

 


Tags: , , ,