Apple patenteert signaal-doorlatend metaal

Steeds meer smartphones worden gemaakt van aluminium en hoewel het er heel mooi uit ziet brengt het ook uitdagingen met zich mee. Signalen van de antenne, de wifi of NFC gaan er niet zo makkelijk doorheen. Apple heeft daar nu een oplossing voor!

De iPhone 6 ziet er door de aluminium unibody stijlvol uit maar de plastic lijnen in de achterkant die bedoeld zijn voor de signalen die verstuurd en ontvangen passen er niet echt bij. Toch kan Apple niet om die lijnen heen want signalen gaan niet goed samen met aluminium. Een iPhone die vervaardigd is uit alleen maar aluminium zou een enorm slecht bereik hebben en dat is niet de bedoeling. Toch behoren de plastic lijnen in de toekomst mogelijk tot het verleden.

iPhone-6-kleurenApple heeft een nieuw soort samengesteld metaal gepatenteerd. Dat metaal zou er exact hetzelfde uit zien als het geanodiseerd aluminium dat gebruikt wordt in de iPhone 6 maar het zou ook signalen door laten. “…waarin de samengestelde structuur behoorlijk transparant is wat betreft radio frequenties“, aldus het patent. In het patent wordt ook uitgelegd dat er kleur kan worden gegeven aan het metaal en er is een transparante beschermde laag aanwezig.

Momenteel is het nog niet te zeggen hoe ver Apple is met de ontwikkeling van het nieuwe soort metaal. We verwachten dan ook niet dat de iPhone 6S al zonder de plastic lijntjes kan. Misschien dat de iPhone 7 gemaakt gaan worden met het nieuwe metaal maar tegen die tijd zijn we al weer meer dan een jaar verder.

Bron: US Patent & Trademark Office


Tags: , , , , , ,