ING-klanten kunnen contactloos betalen vanaf de zomer

Vanaf deze zomer brengt ING de app ING Mobiel Betalen uit waarmee het gebruikers in staat stelt om contactloos te betalen via de smartphone. Gebruikers hebben daarvoor wel Android 4.4 (of hoger) en een telefoon met NFC nodig.

Als je een smartphone hebt met Android 4.4 of hoger en NFC dan kun je vanaf deze zomer met ING Mobiel Betalen contactloos betalen. Vandaag is ING de laatste testfase van de app begonnen onder een groep medewerkers. “Met deze introductie zet ING de volgende stap in gemakkelijker en sneller betalen voor consument en winkelier“, aldus ING.

ING-Mobiel-BetalenMet de app wordt betalen een stuk makkelijker en kun je je portemonnee voortaan thuis laten. In steeds meer winkels is het mogelijk om contactloos te betalen en het enige dat je dan hoeft te doen is je telefoon in de buurt van het kastje houden om te betalen. Momenteel kun je bij ruim 80.000 betaalautomaten in winkels, stations en restaurants contactloos betalen. Bij aankopen onder de 25 euro kun je er voor kiezen om met of zonder pincode te betalen maar bij hogere bedragen is altijd een pincode nodig. Je kunt zonder pincode maximaal tot 50 euro achter elkaar betalen.


Tags: , , ,