Microsoft gaat Cortana op Android vanaf juli testen

Eerder maakte Microsoft al bekend de spraakassistent van Windows Phone, Cortana, over te zetten naar onder andere Android. In juli begint Microsoft met het testen van Cortana op Android.

Cortana-AndroidMicrosoft zegt op zijn blog dat Cortana vanaf juli getest gaat worden op Android in de vorm van een bèta test. De app zou samenwerken met Cortana op Windows 10. Het is niet hierdoor niet duidelijk of Cortana op Android een op zichzelf staande app is of dat je het alleen kunt gebruiken in combinatie met Cortana op Windows 10. Microsoft geeft mogelijk de komende weken wat meer informatie over de test, bijvoorbeeld hoe je er aan mee kunt doen en wat de vereisten zijn.

Cortana wordt door Microsoft ook uitgebracht op iOS al heeft het bedrijf daar nog niks over vrijgegeven.

 


Tags: , , , ,