Google Now in het Nederlands te gebruiken

Google Now is sinds vandaag te gebruiken in het Nederlands! De spraakherkenning van Google herkent nu de Nederlandse taal wat betekent dat je er in het Nederlands tegen kunt praten en dat Google Now in het Nederlands reageert.

Google-NowGoogle Now is voor Android wat Siri voor iOS en Cortana voor Windows Phone en terwijl die twee nog geen Nederlands ondersteunen doet Google Now dat vanaf vandaag wel. Je kunt Google Now diverse vragen stellen en het is net als de twee andere diensten een soort persoonlijke digitale assistent. Jij stelt een vraag, Google Now geeft en antwoord en laat relevante informatie zien.

In het Engels is het mogelijk om naast informatie opvragen ook commando’s te geven aan je telefoon via Google Now maar dat werkt in het Nederlands nog niet. Ook het activeren van Google Now door OK Google te zeggen werkt nog niet. Daarmee loopt de Nederlandse taalondersteuning nog wat achter op het Engels, maar een gegeven paard mag je niet in de bek kijken en dit is een mooi begin! Hopelijk volgen Siri en Cortana snel zodat iedereen in de nabije toekomst in hun eigen taal tegen de telefoon kan praten.

Bron: Android Planet


Tags: , , , , ,