Apple is op zoek naar een Nederlander voor Siri

Apple is op zoek naar een Nederlandstalige spreker om Siri naar het Nederlands te vertalen. Bijna drie jaar geleden werd Siri geïntroduceerd maar in al die tijd is er nog geen Nederlandse ondersteuning geweest.

Wil jij Siri gaan vertalen?

Terwijl Engelstalige iPhone-gebruikers naar hartenlust Siri kunnen gebruiken om vragen te stellen en zaken te regelen moeten Nederlandse gebruikers het drie jaar naar de introductie van de assistent nog altijd zonder doen. Daar kan in de nabije toekomst verandering komen want Apple is op zoek naar een Nederlander voor het vertalen van Siri. Maar alleen Nederlands spreken is niet voldoende. Zo moet je ook een voltooide opleiding hebben in computerwetenschappen of een gerelateerde opleiding. Ook moet je in staat zijn te ontwikkelen voor iOS en/of OS X én je moet bekend zijn met java, perl en shell-scripts.

Apple heeft eerder al aangegeven met nieuwe talen te komen voor Siri en of Nederlands daarbij zit is niet duidelijk maar wel redelijk aannemelijk nu Apple de advertentie online heeft gezet. Het kan echter ook zijn dat Nederlandse ondersteuning pas op een later moment komt. Siri vertalen zal geen simpel klusje zijn en er gaat mogelijk een hoop tijd in zitten om alles goed te laten werken.

Siri advertentie

Bekijk en vergelijk acties van diverse iPhone-modellen!

Bron: Apple


Tags: , , , , ,