iPhone 5S Touch ID werkt slechter na een tijdje

De iPhone 5S is nu alweer een tijdje op de markt en qua problemen lijkt het allemaal mee te vallen. De iPhone 5 had in ieder geval meer problemen in het begin. Toch begint er een probleem steeds vaker de kop op te steken: een haperende vingerafdrukscanner.

Vingerafdrukscanner iPhone 5S faalt na een tijdje

iPhone 5S Touch IDWanneer een gebruiker melding maakt van een slecht functionerende vingerafdrukscanner op de iPhone 5S is het een incident. Waarschijnlijk is er dan stof in gekomen waardoor het aflezen van een vinger niet meer goed gaat, of softwarematig is er iets fout gegaan. Er zijn echter steeds meer gebruikers die melding maken van een slecht functionerende scanner.

In eerste instantie werkt de vingerafdrukscanner prima maar na een aantal weken faalt de scanner steeds vaker in het herkennen van je vinger. De oplossing is simpel: je vinger opnieuw instellen door een nieuwe scan uit te voeren. Echter komt het probleem na een tijdje weer gewoon terug. Het lijkt er dus op dat de software iets niet helemaal goed doet en dat zou eenvoudig op te lossen moeten zijn.

Fout zit in de software

Een aannemelijke theorie is dat het iets te maken heeft met de precisie van de scanner en de manier waarop Apple die precisie probeert te verbeteren. Mogelijk wordt bij elke scan data verzameld om de precisie te verbeteren en foutjes eruit te halen, maar na een tijdje ontstaat er hierdoor mogelijk juist meer foutjes die steeds groter worden tot het punt dat je vinger niet of nauwelijks meer herkend wordt.

Apple heeft het probleem nog niet erkent maar mogelijk wordt het in de nabije toekomst middels een update opgelost.

Heb jij ook last van een slecht functionerende vingerafdrukscanner na een tijdje?


Tags: , , , , ,